Een illustratie uit het boekje dat hoort bij de kabouterroute. Foto: PR
Een illustratie uit het boekje dat hoort bij de kabouterroute. Foto: PR Foto:

Kabouters in Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - Zondag 5 november staat de koopzondag in Lichtenvoorde van 13.00 tot 17.00 uur grotendeels in het teken van de Kabouterroute. Een wandeling door Lichtenvoorde, voor alle leeftijden, waarin de wandelaars deurtjes van kabouterhuisjes kunt zoeken.

Er hoort een boekje bij waarin de route wordt beschreven en waarin zestien verhalen staan over Lichtenvoordse kabouters. Inwoners konden elkaar nomineren en uit de ruim 60 namen die werden geopperd, zijn er 20 gekozen die een plek hebben gekregen in de kabouterverhalen.
De afgelopen weken werden onder andere Cis Hogenkamp, Manus van Ooijen, Jan Kruip, Mart Hillen en Herman en Marian ter Haar verrast met de boodschap dat zij 'een kabouter zijn geworden'.
Deze route wordt de komende drie jaar onderhouden en is tot stand gekomen met steun vanuit het programma 'Geef Lichtenvoorde Kleur!'. Ook de VVV, Achterhoek Toerisme en de Vrienden van Antoniushove hebben de route ondersteund. Daarnaast hebben ook veel ondernemers in Lichtenvoorde een bijdrage geleverd.
De route en het boekje hebben als doel inwoners en bezoekers van Lichtenvoorde met een frisse blik en vol waardering te laten rondkijken. "We hebben hier heel veel historie, bijzondere mensen, mooie vrijwilligersinitiatieven, prachtige locaties en evenementen. Die zetten we in deze route en in het boekje op een andere manier in het zonnetje", aldus Joske Elsinghorst, de initiatiefnemer van het project. "Als je op zoek bent naar kleine deurtjes, ga je opeens anders kijken tijdens een wandeling. Je gaat details zien en weer meer oog krijgen voor het kleine geluk', vertelt Dorian Temming van StudioDAT, die de illustraties voor het boekje verzorgde.
De afgelopen weken hebben alle basisscholen kleurplaten ontvangen waarmee de kinderen deel kunnen nemen aan de kabouterdeurtjes-kleurwedstrijd. De deurtjes die kinderen gekleurd hebben kunnen nog tot vrijdag 3 november worden ingeleverd. Op zondag 5 november om 14.00 uur wordt op de Markt de officiƫle opening van de Kabouterroute verricht door de initiatiefnemers van het project. Dan worden ook de prijzen voor de mooiste kleurplaten uitgereikt. Voor grotere kinderen is er een letterspeurtocht die ze zelfstandig kunnen doen. De ondernemers sluiten zoveel mogelijk op het kabouterthema aan.


Donateursactie Semper Avanti

ZIEUWENT - In de week van 13 -20 november komen de leden van Semper Avanti weer langs de deur voor het aanbieden van de donateurskaarten voor de toneelvoorstelling 'To Be or Not To Be'. Semper Avanti is bezig met het realiseren van een mooie voorstelling. De uitvoeringen zijn op zaterdag 27 en zondag 28 januari, vrijdag 2 en zaterdag 3 februari in het Parochiehuis in Zieuwent.