Samen werken aan 'Panorama Lichtenvoorde'. Foto: PR
Samen werken aan 'Panorama Lichtenvoorde'. Foto: PR Foto:

Prachtige samenwerking tussen
nieuwe Nederlanders en senioren

LICHTENVOORDE - Op woensdag 25 oktober was het de eerste keer dat nieuwe Nederlanders, leerlingen van de Internationale Schakelklas van het Graafschapcollege, en senioren van onder andere Careaz Antoniushove uit Lichtenvoorde samen werkten aan een 'Panorama Lichtenvoorde'. Onder leiding van beeldend kunstenaar Astrid Vredegoor werden in haar atelier The M.A.D. House monumentale gebouwen en locaties in Lichtenvoorde op doek vastgelegd met houtskool. Het ging daarbij om beelden van vroeger en hoe de gebouwen of plekken er nu uitzien. Mooie foto's hielpen daarbij uitstekend. Het was verbluffend om te zien wat er na deze eerste sessie tot stand kwam. Nog belangrijker was het contact tussen de jonge nieuwe Achterhoekers en de senioren waardoor er een echt gezamenlijk product ontstond en de doeken heel goed op elkaar aansloten.

Tweede bijeenkomst
Op dinsdag 7 november, van 10.00 – 11.30 uur, wordt het panorama afgemaakt. Deze keer is men te gast in het Grand Café van Antoniushove in Lichtenvoorde. Belangstellende senioren uit de gemeente kunnen dan nog aansluiten.
Deze kunstactiviteit is een mooie opmaat voor toekomstige culturele ontmoetingen binnen Cultuur in de Wijk. De komende maanden zijn er verschillende andere thema's die aan de orde komen zoals muziek/ zingen, culinaire kunst, religie, taal, dans.

Brede Impuls
De activiteiten vinden plaats in het kader van Cultuur in de Wijk. Dit is een initiatief van de gemeente Oost Gelre en komt mede tot stand via de Brede Impuls regeling, waarbij combinatiefunctionarissen worden ingezet om sport en cultuur te bevorderen.

Boogie Woogie, cultuurcentrum, voert het project uit.


Workshop Natuurlijk zingen

LICHTENVOORDE - Maandag 6 november vindt op de muziekschool in Lichtenvoorde van 20.00 tot 21.00 uur een zangworkshop plaats.

De workshop Natuurlijk zingen! is voor mensen die nieuwsgierig zijn naar de mogelijkheden van hun stem, en die willen beleven en ervaren hoe plezierig het is om ontspannen te zingen.
De ervaring hoe de adem en stem werken en hoe deze ruimte te geven is als het ware een ontdekkingsreis. Zangdocent Annette Weterings neemt de deelnemers mee op reis naar de werking van adem en stemgeluid. Ook is er aandacht voor het zingen in groepsverband.
De zangworkshop in de muziekschool Boogiewoogie, Patronaatstraat 29 in Lichtenvoorde is op maandag 6 november begint om 20.00 en duurt tot 21.00 uur. Aanmelden via e-mail info@annetteweterings.nl of telefonisch 0314-652300. Deelnamekosten zijn tien euro.