Afbeelding
Foto:

Longa'59 gaat opbouwen!

De basis staat, nu is het tijd voor opbouwen. Dit doel van Longa'59 voor het komende seizoen werd besproken tijdens de algemene ledenvergadering op 23 oktober jongstleden bij de Hamalandhal. Het nieuwe bestuur van Longa'59 brainstormt op korte termijn over de toekomstige visie en stip op de horizon.

Na een paar pittige jaren, waarop veel op Longa'59 afkwam, is het afgelopen seizoen het roer omgegaan. Nieuwe teams zijn geformeerd en een technisch beleid met coördinatoren is ingesteld. Loyaliteit, Ontwikkelen, Noviteiten, Gezelligheid en Ambitie (LONGA) zijn de pijlers waarmee de vereniging het komende jaar aan de slag gaat. "Ons doel is opbouwen vanuit een jeugdvereniging waar ouders onmisbaar zijn", vertelt voorzitter Marian Hagen. "De organisatie staat, we leggen de focus op de mini's en zijn van start gegaan met twee jongensteams bij de CMV. Ook trekken we het komende seizoen samen met Seesing Orion op om volleybal als demosport mee te laten doen aan de Special Olympics Achterhoek 2018. Uiteraard mogen de diverse toernooien en andere activiteiten niet ontbreken. Als bestuur zijn we er bovendien trots op dat vele openstaande vrijwilligerstaken zijn ingevuld door spelers en ouders. Samen zijn we één team en we gaan er een mooi jaar van maken!"

Bestuurswisseling
De inzet van het bestuur in het afgelopen jaar is beloond met een taart, aangeboden door Han Bulten. Tijdens de ledenvergadering nam het bestuur afscheid van vrijwilliger Richard Reukers, die jarenlang webmaster was voor de vereniging. Hij heeft het stokje overgedragen aan Mieke Ressing, die tevens de coördinatie van de PR op zich neemt. Een bijzonder moment was het afscheid van bestuursleden Frank Kemperman en Mariëtte Peeters. Zij ontvingen een bos bloemen en een cadeaubon van Marian Hagen. "Mariëtte was 30 jaar de textielkoningin van onze vereniging. Eerder al ontving ze een oorkonde voor haar bewezen diensten. Ze heeft vele toernooien georganiseerd, was en is altijd aanwezig en loopt trouw diverse trainingsmomenten en wedstrijden af. Frank was als bestuurslid coördinator van de senioren en technische zaken. Hij hield zich bezig met het technisch beleid waarmee we de komende jaren aan de slag kunnen. Gelukkig blijven we hem nog zien in de sporthal als trainer van Dames 3. Ik dank Frank en Mariëtte namens de rest van het bestuur voor hun inzet."
Frank en Mariëtte worden opgevolgd door Marloes Harbers-ten Have (technisch coördinator) en Jan Hillen (algemeen bestuurslid).