Dante Verbruggen, Twan Terpstra, Friso Venderbosch en Jort van de Berg. Foto: PR LTC De Kei Foto:

De Kei t/m 17 kampioen

LICHTENVOORDE - Het jongens team van tennisvereniging Ltc de Kei t/m 17 jaar is afgelopen weekend kampioen geworden van de KNLTB Najaarscompetitie 2017. De spelers hebben vanaf de start op 17 september jl.de leiding genomen en hebben deze niet meer uit handen gegeven. Op de laatste speeldag hebben zij met een zege van 6-0 het kampioenschap binnengehaald.

Longa '30 beleeft prima voetbalweekend

LICHTENVOORDE - Longa '30 heeft afgelopen zondag goede zaken gedaan. Zelf won het met 4-0 van Stevo, terwijl alle directe concurrenten punten lieten liggen. Zo is het gat naar koploper RKZVC nog maar één punt en staat nummer drie Rohda Raalte op vier punten van Longa '30.

4-0 lijkt een gemakkelijke zege, maar met name in de eerste helft was het krachtsverschil niet zo groot. Longa '30 kwam nog wel snel op voorsprong, al in de 4e minuut scoorde Tim Bader na goed voorbereidend werk van Thom Berendsen en Thomas Kerperien. Longa '30 kreeg zeker kansen op een grotere voorsprong, maar de doelman van Stevo bleek een aantal keer een flinke sta-in-de-weg. Aan de andere kant kende Pim te Loeke ook geen rustige eerste helft. Hij zag twee keer een Stevo-speler voor zijn neus opduiken, maar beide keren wist de doelman de spits zo op te houden dat de Longaverdediging weer in positie kon komen.

Net als in de eerste helft kende Longa '30 in de tweede helft een droomstart. Na een goede actie schoot Tim Bader in de uiterste hoek, waar de Stevodoelman ternauwernood redding kon brengen. Thom Berendsen was er echter als de kippen bij en schoot de 2-0 tegen de touwen. Dit bleek de opmaat voor 20 minuten prachtig voetbal, wat resulteerde in nog twee doelpunten. De 3-0 werd gemaakt door Simon Klein Goldewijk, die de bal op een presenteerblaadje kreeg aangeboden van Freek Heinsbroek. Heinsbroek kon alleen op de keeper af na een mooie steekpass van de sterk spelende Tim Bader. De 4-0 werd gemaakt door Thomas Kerperien. De spits schoot een puike voorzet van Thom Berendsen knap in de lang hoek. Na de 4-0 was het wel gedaan. Longa '30 poogde nog wel de 5-0 te maken, maar de overtuiging van even daarvoor ontbrak. Voor Stevo viel er niets anders te halen dan een eretreffer, maar de Longaverdediging gaf in de tweede helft weinig meer weg.
Aanstaande zaterdag staat de tweede derby van dit seizoen op het programma. In Winterswijk wordt dan om 18.00 uur afgetrapt. Komt dat zien!

Litac zet opmars voort

LICHTENVOORDE - De helft van de najaarscompetitie zit er op. Litac kwam wederom tot een duidelijke overwinning en blijft daarmee de onbetwiste aanvoerder van de ranglijst. Ook de overige teams speelden niet onverdienstelijk.

Hoofdklasse adf. Gelre
Litac 1-Nijmegen 2 8-2

Ook de Nijmegenaren slaagden er niet in om koploper Litac te bedreigen. Het duo Aaron Albeck / Sander Spijkers was weer duidelijk in zijn element en scoorde er weer lustig op los. Drie zeges dus voor ieder. Heel mooi meegenomen was dat 3e man Colin Peper er opnieuw in slaagde één partij in winst om te zetten. Met de overwinning in het dubbel gaf het scorebord uiteindelijk een duidelijke 8-2 aan. Daarmee liep het team wederom een punt uit op grootste concurrent Zevenaar. De voorsprong bedraagt nu 5 punten op Zevenaar en 6 op het Edese Bit.nl. Komende week gaat men naar Hutaf uit Huissen.

1e klas, Litac 2-Slagvaardig 4 8-2
Een mooie, maar ook noodzakelijke zege, waarmee de rode lantaarn werd overgedragen aan de Rhedenaren. Vooral Jasper Bluiminck had zijn avond. Hij won al zijn partijen. Jurgen Spijkers en Imre Heutinck bleven aardig in zijn spoor met ieder twee overwinningen.

2e klas, Litac 3-Velp 2 5-5
Mocht de 1e plaats voor Velp nog in beeld zijn dan kwamen ze van een koude kermis thuis. De Lichtenvoordse blauwhemden die tot nog toe niet geweldig uit de bus kwamen hielden maar liefst vijf punten in eigen huis. Danny te Vruchte kwam tot 2 zeges. Zowel Anne Wouda als invaller Jurgen Bluemink pakten ieder één puntje mee. Het gewonnen dubbel leverde uiteindelijke de gelijke eindstand op.

3e klas, Litac 4-Zevenaar 4 5-5
Het werd een spannende ontmoeting in een poule waarin vier van de zes teams aan elkaar gewaagd zijn en elkaar weinig ontlopen. Vijf nuttige punten die bijeen gesprokkeld werden door Julius Bulten en Joor Bluemink met ieder 2 zeges. Het dubbel bracht het vijfde punt, want helaas was er voor William ter Maat deze avond geen eer te behalen.