Het koor NOIR. Foto: PR
Het koor NOIR. Foto: PR Foto:

Avond van het Licht bij
jubileum AULG / José de Boer

LICHTENVOORDE - Uitvaartverzorging AULG / José de Boer viert dit jaar het koperen jubileum. Ter gelegenheid hiervan wordt op vrijdag 10 november De Avond van het Licht gehouden in de Sint Werenfriduskerk in Zieuwent, waarop iedereen in de gelegenheid is om dierbaren te herdenken. De avond begint om 19.30 uur, de inloop is vanaf 19.15 uur. Medewerking verleent het koor NOIR.

José de Boer vertelt: "Het is dit jaar 12,5 jaar geleden dat ik ben gestart met de uitvaartverzorging AULG / José de Boer. Na ruime ervaring in de uitvaartverzorging in Amsterdam en de Achterhoek was ik ervan overtuigd geraakt dat de begeleiding van uitvaarten persoonlijker kon en moest. Na een zorgvuldige afweging heb ik in 2004 de sprong gewaagd en ben ik zelfstandig uitvaartbegeleider geworden. Ik ben nog steeds heel blij dat ik die stap heb gezet."

Blij met de stap

"Ik wil graag families begeleiden en de uitvaart voor hen regelen naar hún wens en zonder druk en de regels van een grotere organisatie. Het belang en de wensen van de nabestaanden staat bij mij altijd voorop, maar ik heb ook regelmatig gesprekken waarin ik de wensen van een een zieke voor zijn of haar uitvaart bespreek. Juist die persoonlijke aandacht is dát waar het bij mij om draait, geen wens of vraag is mij te gek. Ik ben dankbaar dat ik al heel veel families heb mogen begeleiden. Het vertrouwen dat daaruit spreekt geeft mij een grote voldoening."

Ze vervolgt: "Mijn 12,5 jarig jubileum wil ik niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Het lijkt mij mooi om een avond te organiseren die we 'De Avond van het Licht' noemen. Het is een avond waar iedereen van harte welkom is. Dus niet alleen de nabestaanden die ik begeleid heb maar een ieder die het fijn vindt om te herdenken, te luisteren naar inspirerende teksten en hierbij te genieten van de stemmige zang van NOIR."

De avond wordt gehouden in de St. Werenfriduskerk te Zieuwent op vrijdag 10 november en begint om 19.30 uur. De inloop is vanaf 19.15 uur. Het Zieuwents koor NOIR geeft een concert en Sandra Stortelder neemt de aanwezigen mee van het donker naar het licht. Het wordt een avond waarin samen wordt stilgestaan bij verlies en waarin geprobeerd wordt wat licht mee te geven voor de toekomst.

Het spreekt vanzelf dat ook het team José de Boer, van enthousiaste betrokken mensen, aanwezig is. Naast Sandra Stortelers is er Elise Roelofsen uit Zieuwent, ook uitvaartbegeleidster, verder Frans Te Brake, de vaste chauffeur die tevens ondersteunt bij de laatste verzorging, en is er Jitske, dochter van José de Boer, die administratie doet en die de opleiding tot uitvaartverzorger volgt.

José de Boer. Foto: PR