Directeur Marcel Eekelder van Eeftink Rensing spreekt het gezelschap toe.
Directeur Marcel Eekelder van Eeftink Rensing spreekt het gezelschap toe. Foto: Theo Huijskes

Lichtenvoordse avond Business Club Grol

Ondernemers uit Groenlo en Lichtenvoorde treffen elkaar

Door Theo Huijskes

LICHTENVOORDE - Onder het alleszeggende motto 'Geef Lichtenvoorde kleur!' vond afgelopen donderdag op Lichtenvoords grondgebied de najaarsbijeenkomst plaats van de Businessclub sv Grol. Het avondvullende programma, dat vooral in het teken stond van zowel een zakelijke als informele ontmoeting tussen Groenlose en Lichtenvoordse ondernemers, voltrok zich in eerste instantie in het bedrijvencomplex van Eeftink Rensing. De avond kreeg vervolgens een afsluiting met een succesvolle derde helft in Bar 't Doktertje van Café De Kruup.

Bedrijfscoryfeeën
Bij Eeftink Rensing werden meer dan 90 gasten, waaronder wethouder economische zaken Marieke Frank van de gemeente Oost Gelre, welkom geheten door het bestuur van de Groenlose Business Club onder voorzitterschap van Matthijs Roorda. Laatstgenoemde tekende daarbij aan dat de BCG nog steeds groeiende is. Een en ander mede gelet op het feit dat er in de afgelopen maanden weer een aantal nieuwe donateurs zijn toegetreden. Vervolgens was het mededirecteur Marcel Eekelder, die aan de hand van een powerpoint-presentatie de belangstellende aanwezigen een kijkje gaf in het door Bart Eeftink en Frans Rensing in 1974, in een oude lege kippenschuur opgerichte bedrijf. Een bijzonder vooruitstrevend bedrijf, dat verspreid over drie onderdelen, te weten Eeftink Rensing, Esve Special Trailers en Esve Spuiterij, circa 80 werknemers op de loonlijst heeft staan. Na de presentatie werd het gezelschap in een zestal subgroepen onderverdeeld om vervolgens onder de leiding van onder andere de beide bedrijfscoryfeeën Bart Eefting en Frans Rensing, alsmede directeur Marcel Eekelder en collega-directeur Albert Willemsen een oriënterende rondgang te maken door alle afdelingen van het metaalbedrijf.

Oud ijzer en jubileumloterij
Onder het genot van een sapje en een hapje verblijdde BCG-voorzitter Matthijs Roorda de directie met een presentje en kwam Marcel Eekelder (in zijn vrije tijd voorzitter van Longa '30) met een origineel cadeautje voor collega-voetbalvereniging Grol. Aan de bekende vrijwilligers(woensdag)groep van Groenlose voetbalclub werd namelijk 500 kilogram oud ijzer geschonken. Dit wel onder de voorwaarde dat men een en ander in Lichtenvoorde op komt halen met het eigen blauw-witte 'Grol'vrachtwagentje. Zowel bij de afsluiting bij Eeftink Rensing als in de horecatoko 't Doktertje van kastelein Ronald Kruip was het Erik Schuurmans, BCG-secretaris en tevens bestuurslid van het jubileumbestuur '100 jaar s.v. Grol in 2018', die de aandacht van de aanwezige ondernemers vroeg voor de grootscheepse jubileumloterij, waarvan de kick-off plaatsvindt in het weekend van 25 en 26 november. Een kansspelactiviteit waarbij tienduizend loten van 10 euro per stuk worden verkocht.