Huub Wiegers, gekroond tot koning van De Kegelclub. Foto: PR
Huub Wiegers, gekroond tot koning van De Kegelclub. Foto: PR Foto:

Huub Wiegers koning

LICHTENVOORDE - Huub Wiegers is donderdag 2 november tot koning gekroond van Bowling Club De Kegelclub.

In een zinderende finale op de bowlingbanen bij Skik & zo sloeg Huub ongenadig hard toe in het tiende frame. Met twee strikes op rij gaf hij erkende kleppers als Nando Oolthuis, Bonny Leemreize, en Gerben Wissink het nakijken en eindigde op 127 punten. Barry Reijrink benutte het thuisvoordeel en legde beslag op de tweede plek. Heel verrassend werd Vincent Groot Kormelink, die praktisch het hele seizoen een abonnement op de poedelprijs had, derde. Bowlingclub De Kegelclub beleefde zo een spannende en gezellige afsluiting van het eerste clubjaar. Een succesvol jaar waarin het ledenbestand met bijna twintig procent groeide. Voor het komende jaar zijn zij op zoek naar teams die hun krachten willen meten met deze bowlingtoppers op de banen van Skik & zo. Wie dit aandurft, kan zich melden bij Barry Reijrink van Skik & zo, tel. 0544-487650.

RKZVC houdt de kans op titel eerste periode in eigen hand

ZIEUWENT - Nadat Longa '30 op zaterdagavond had gewonnen in Winterswijk moest RKZVC zelf winnen om de kans op de eerste periodetitel in eigen hand te houden. Door de 1-0 winst van deze zondag blijft de voorsprong één punt op Longa '30.

Voor rust voetbalden beide ploegen zeer behoudend. RKZVC probeerde wel maar het lukte niet. SC Bemmel leek meer het doel te hebben om op balbezit te spelen dan om een goal te maken. SC Bemmel kwam in de zesde minuut tot een schotje hetgeen de eerste 45 minuten hun enigste inzet op goal was. In de achtste minuut passte Michiel Krabbenborg achter de Bemmelse verdediging maar de lob van Sjors Storkhorst mislukte. Twee minuten later kon de Bemmelse keeper een voorzet ternauwernood wegtikken voor Sjors Storkhorst bij de bal kon komen. Na een corner in de 18de minuut van Jouke Knippenborg kopte Toby Bokkers de bal een meter over de kruising en daarmee waren de kansen voor rust op.

Na rust was de Zieuwentse beleving veel groter met meer en betere kansen voor RKZVC. Binnen de minuut ging een schot van Waldo Rhebergen rakelings naast. Vier minuten later kon de Bemmelse keeper een mooi schot van Sjors Storkhorst onder de lat nog net tot corner tikken. Weer een minuut later kon hij ook een schot van 30 meter van Wouter Pillen met moeite tot corner verwerken. Het eerste Bemmelse schot in de 54ste minuut werd door Huib Jonkman beheerst gepakt. Een minuut later moest de Bemmelse keeper weer optreden na een schot van Jouke Knippenborg.

De Bemmelnaren zeiden zelf na afloop van de wedstrijd dat in de 58ste minuut een overtreding op Sjors Storkhorst een penalty had moeten zijn maar de scheidsrechter liet doorspelen. Een schot van Wouter Pillen van 30 meter in de 61ste minuut werd door de Bemmelse keeper met de knieën weg gewerkt. In de 65ste minuut kwam RKZVC eindelijk op voorsprong. In de middencirkel werd de Bemmelse aanval onderbroken door Jouke Knippenborg waarna Sjors Storkhorst vanaf 40 meter door de verdediging slalomde en met een punter onder de keeper door de 1-0 op het scorebord zette. Zes minuten later zette Toby Bokkers met de buitenkant van de schoen Sjors Storkhorst in vrije positie maar wederom kon de uitgelopen Bemmelse keeper redden.

In de 72ste minuut had RKZVC alle geluk van de wereld dat een zondagsschot van 35 meter afstand via de onderkant van de lat er net niet in ging. In de eerste 70 minuten speelde Bemmel veelal geconcentreerd op balbezit. De laatste 20 minuten gingen ze meer opportunistisch voetballen en hanteerden meer de lange bal. Op zich is dat iets waar de Zieuwentse verdediging goed mee kan omgaan.

Niettemin forceerde SC Bemmel daarna toch enkele corners. Uit zo'n corner in de 78stee minuut moest Huib Jonkman met een knappe reflex de gelijkmaker voorkomen. Uit de direct daaropvolgende counter legde Sjors Storkhorst de bal breed op Mart Schutten maar ook de Bemmelse keeper redde met een reflex op het schot van Mart. Na een laatste schot van SC Bemmel, dat ruim over ging, speelde RKZVC de wedstrijd verder rustig uit.

Het is moeilijk voetballen tegen een ploeg die erg behoudend speelt. De rust bewaren is dan het credo en RKZVC heeft dat de laatste jaren wel geleerd. Het is dan wachten op de kansen die RKZVC meestal wel krijgt en als de voorsprong er dan is, staat het Zieuwentse blok van verdediging en middenveld veelal wel zo goed dat de overwinning over de streep wordt getrokken.

Afgezien van de bekerwedstrijd van donderdag heeft RKZVC komend weekend geen competitie waarna een week later gestreden wordt om de eerste periodetitel. Maar dan moet er wel gewonnen worden uit bijTubantia. Tenzij Longa '30 thuis punten verliest tegen BWO). De volgende wedstrijd is donderdag 9 november om 20.30 uur uit bij DZC '68, om de beker.

Pacelli wint nipt van Wesepe

ZIEUWENT - Afgelopen zaterdagavond speelden de dames van Pacelli wederom een thuiswedstrijd. De dames van Wesepe waren de tegenstanders. Pacelli won de spannende wedstrijd nipt, de uitslag was 27-26.

Onlangs kwam Pacelli Wesepe nog tegen in een bekerwedstrijd die werd gewonnen door Pacelli met 34-22. Toen het fluitsignaal klonk begonnen beide partijen aan een prima pot handbal. Over en weer werd er gescoord maar Pacelli kon een kleine voorsprong pakken, ondanks de vele gemiste kansen. Pacelli kon met een kleine voorsprong de rust ingaan, 14-13.
In de rust is genoemd dat de dames van de Zieuwentse ploeg in de dekking elkaar iets meer moest helpen en eerder aansluiten. Wesepe kon een aantal keren te makkelijk scoren. De tweede helft begon Pacelli dan ook een stuk overtuigender. De aanvallen werden mooi uitgespeeld en er konden een aantal mooie breaks worden gelopen. Hierdoor kwamen de Zieuwentse dames met vijf doelpunten van Wesepe los. Maar Pacelli zou Pacelli niet zijn om het nog even onnodig spannend te maken.

Wesepe wist een aantal keren te scoren waar Pacelli dit vergat te doen door onnodig balverlies en onrustige aanvallen. Hierdoor werd het erg spannend op het eind waarbij de winst beide kanten op kon vallen. Met ongeveer nog drie minuten te spelen wist Wesepe zelfs nog even op een voorsprong te komen met 25-26. Toch zette Pacelli de schouders eronder en ging er nog even vol voor wat resulteerde in een goede verdediging en twee doelpunten. Daardoor werd de wedstrijd uiteindelijk beslist met een einduitslag van 27-26 in het voordeel van Pacelli.

Zondag spelen de dames van Pacelli een uitwedstrijd tegen de nummer vijf in de competitie, WHC. Dit team staat maar met twee punten achter Pacelli, wat betekent dat beide ploegen maar al te graag willen winnen. De wedstrijd wordt gespeeld om 15.15 uur.