Vivace op het podium. Foto: PR
Vivace op het podium. Foto: PR Foto:

Zeer geslaagd jubileumconcert Vivace Lievelde

LIEVELDE - Op zaterdagavond 28 oktober gaf Vivace voor een volle zaal en onder leiding van dirigent Gerard Berentsen en met pianiste Anemarie Hilferink een mooi jubileumconcert bij Erve Kots in Lievelde.

Vivace zong oude nummers uit het repertoire van de afgelopen 50 jaar, aangevuld met enkele nieuwe nummers. Er werd gestart met het krachtige lied 'You're the voice' met een mooie solo van Ulrike. Ook was het gevoelige nummer 'Mag ik dan bij jou' van Claudia de Breij in een driestemmige uitvoering te horen. Voor de pauze werd afgesloten met het een medley van kerkliederen uit het aller vroegste begin en dat werd het feest van de herkenning met de oude negrospirituals met Nederlandse teksten. Na de pauze werd gestart met een a capella nummer, waarna Halleluja van Leonard Cohen en het lied van Adele Someone like you gezongen werd. Bij de laatste drie nummers kreeg Vivace versterking van zes Lieveldse heren. Eerst het a capella lied Irish Blessing, waarna het indrukwekkende lied 'Something Inside so strong' van Labi Siffre te horen was. De afsluiter van de avond was de klassieker van Queen de 'Bohemian Rhapsody'. Vanuit de zaal klonk luid applaus, waaruit bleek dat het publiek de mooie klankkleur met de heren erbij zeer wist te waarderen.

Tussen de liederen door werd de geschiedenis van het koor verteld. Het koor Vivace is ontstaan uit het vroegere kinderkoor van de parochie Christus Koning in Lievelde. In 50 jaar heeft Vivace zijn naam meer dan waar gemaakt. Levendig, met de blik vooruit en meegaan met de tijd. Een goede mix van kwaliteit en gezelligheid hebben in deze 50 jaar gezorgd voor een vereniging waar het goed vertoeven is, want Vivace heeft trouwe leden. Zo zijn 7 leden langer dan 20 jaar lid, 5 leden langer dan 30 jaar en zelfs 2 langer dan 40 jaar, waarbij Mirjam Weenink Adema de kroon spant door vanaf 1972 non-stop lid te zijn van ons koor, dus al 45 jaar!
Een woord van dank aan alle leden en oud leden, pianisten en dirigenten, die ieder op hun eigen manier aan Vivace gebouwd hebben, is hier op zijn plaats.

Na afloop van het concert werd er gezellig bijgepraat, werden herinneringen opgehaald en werd het een avond vol nostalgie met de oude foto's, die voorbij kwamen. Vivace kan terugzien op een mooi jubileum.