Jos Oostendorp en brouwer Jan Luft met de teruggebrachte schijf. De tweede zien ze ook graag terug.
Jos Oostendorp en brouwer Jan Luft met de teruggebrachte schijf. De tweede zien ze ook graag terug. Foto: Henri Walterbos

Zoektocht naar Brouwersnöslogo

GROENLO/LICHTENVOORDE - Toen Jos Oostendorp gevraagd werd of hij interesse had in deelname aan de promotiekaravaan, voorafgaande aan het corso, zei deze direct volmondig 'ja' en betrok hij Willem te Molder bij de creatieve uitvoering van het idee om zich origineel te presenteren aan vele tienduizenden bezoekers in Lichtenvoorde. Willem bouwde zijn lelijke eendje om tot promotie-eendje met op het dak twee levensgrote ronde schijven met daarop het logo van de nieuwe brouwerij. Een door Te Molder gestrikte chauffeur reed er vanaf het huis van Te Molder in Barlo mee naar Lichtenvoorde. Bij aankomst in Lichtenvoorde bleken de schijven ineens niet meer op het dak te staan. De chauffeur kon de schijven niet anders dan onderweg verloren hebben.

Door Henri Walterbos

De onfortuinlijke chauffeur kon niet anders dan met het eendje zonder de grote logo's de Promotiekaravaan in gaan. Oostendorp zag vanaf de tribune de Promotiekaravaan, met daarin 'zijn Brouwersnös-eendje' voorbij trekken. Zonder de grote logo's. "Ik zat op de tribune en ik denk 'hee, ik mis wat'." Daags erna was het vrachtwagenchauffeur Norbert Rouwhorst uit Groenlo die op de Hamelandroute langs de Domme Aanleg kwam rijden met zijn truck en een van de schijven in de berm zag liggen en contact op nam met Te Molder en Oostendorp. "Norbert heeft het logo op zijn vrachtwagen geplaatst en is er vervolgens heel Duitsland mee doorgereden, tot München aan toe en toen door naar Antwerpen en Rotterdam. De Promotiekaravaan werd ineens wel heel veel langer," lacht Te Molder. "Na een week vroeg hij of hij hem nog een tijdje moest houden en er dan nog ook nog wel mee naar Spanje wilde rijden. We vroegen of hij het af wilde leveren. Dat heeft hij gedaan." De andere schijf is nog steeds spoorloos. "Die zal wel ergens in een of andere zuipkeet hangen" verwacht Jos. "Of dienst doen als blad van een tafeltje."

Beloning
Willem struinde de omgeving tussen Barlo en Lichtenvoorde diverse keren af om de ontbrekende schijf op te sporen. Zonder succes echter. Oostendorp en Te Molder zouden de schijf graag terug zien bij Brouwersnös. "Als degene die hem in bezit heeft en terug bezorgt, of aangeeft dat hij of zij hem in zijn/haar bezit heeft en wel weer terug wil geven, dan staat daar uiteraard een beloning tegenover," belooft Oostendorp.
"Ze mogen ook een briefje bij ons in de bus doen. Dan komt het ook goed."