Vincent Weeber (links) wordt gefeliciteerd met zijn Erelidmaatschap door voorzitter Marcel Eekelder. Foto: PR
Vincent Weeber (links) wordt gefeliciteerd met zijn Erelidmaatschap door voorzitter Marcel Eekelder. Foto: PR Foto:

Vincent Weeber erelid van Longa '30

'Oude rot' totaal verrast met hoogste club-onderscheiding

Door Theo Huijskes

LICHTENVOORDE - Dinsdagmorgen. Na een kort nachtje slapen leeft Vincent Weeber (67) nog steeds in een roes. Het is nog maar zo'n twaalf uur geleden dat de clubicoon van Longa '30 werd benoemd tot erelid. De hoogste clubonderscheiding werd hem maandagavond in het clubhuis de Treffer door voorzitter Marcel Eekelder overhandigd.

"Dit had ik in mijn stoutste dromen niet verwacht. Deze onderscheiding doet mij veel, heel veel. Ik kom er eerlijk voor uit dat ik moeite had om mijn emoties te onderdrukken op het moment dat mijn afscheid als bestuurslid tijdens de algemene ledenvergadering aan de orde kwam. Mede als gevolg van deze mooie onderscheiding een onvergetelijk moment, dat ik mijn hele leven zal blijven koesteren."

Vincent Weeber, getrouwd met Marian, vader van Mike en Angelique alsmede de trotse opa van drie kleinkinderen, is een kind van de club. Niet alleen was hij tot en met zijn zestigste levensjaar actief als voetballer, ook buiten de lijnen heeft hij zich door de jaren heen op tal van bestuurs-, commissie- en andere terreinen bijzonder verdienstelijk gemaakt. Zo was Weeber elftalbegeleider, (club)scheidsrechter alsmede bestuurslid op diverse niveaus binnen de club. "In totaal heb ik 36 tot 37 jaar een bestuursfunctie bekleed en in die periode heb ik heb samengewerkt met maar liefst zes voorzitters. Daarnaast heb ik lange tijd het wedstrijdsecretariaat van de club behartigd en een behoorlijk lange periode de ledenadministratie, geen kinderachtige klus binnen een grote vereniging als Longa '30", aldus Weeber. Wat gaat Vincent Weeber na zijn afscheid van afgelopen maandag nog doen voor de club? "Helemaal afstand nemen van de club zal mij niet lukken. Zo blijf ik zitting houden in het bestuur van de zogenoemde 'Reservebank'. Een verenigingsonderdeel, dat momenteel circa 175 leden telt en dat van de jaarlijkse inkomsten 70% doneert aan de voetbalclub Longa '30. Daarnaast wil ik mij uit blijven leven als scheidsrechter en wil mij graag blijven inzetten voor kleinere activiteiten binnen de club, zoals bijvoorbeeld de organisatie van het schoolvoetbal."
In het bestuur werd, naast van Vincent Weeber, afscheid genomen van Johan Heutinck (voorzitter van de commissie communicatie en PR), die ook aftredend en niet meer herkiesbaar was. Ook voorzitter Marcel Eekelder was regulier aftredend, maar hij knoopt er nog een jaar aan vast om zijn opvolger in te werken. Het bestuur heeft een profielschets voor de nieuwe voorzitter vastgesteld, op basis waarvan kandidaten zich tot eind dit jaar kunnen melden om deze zware, maar mooie functie van Eekelder over te nemen. Vincent Weeber wordt in de seniorencommissie opgevolgd door John Domhof, die al een jaartje meeloopt om de kneepjes van het vak te leren.