Erix dames 1 laten punten liggen in de Hamalandhal

Zaterdagavond 4 november stond voor Erix dames 1 de thuiswedstrijd tegen Groessen 2 op het programma. De dames spelen in een competitie waarin de teams erg gewaagd zijn aan elkaar, waardoor er veel mogelijkheden liggen.

De topper van de week, Sara van der Ven, opende de wedstrijd met een mooi doelpunt. Ze gaf het goede voorbeeld aan de dames en heeft gedurende de wedstrijd goed aangemoedigd. De wedstrijd werd aangefloten en Erix begon scherp. De eerste tien minuten werd er door goed verdedigingswerk en mooie aanvallen een kleine voorsprong opgebouwd. Echter wisten de dames niet scherp genoeg te blijven in de aanvallen en de voorsprong veranderde helaas in een achterstand. Ze gingen dan ook met een stand van 5-11 de rust in.

Na goede woorden van trainer/coach Gerard wisten de dames wat hen te doen stond. Het was nog steeds mogelijk om de punten in Lichtenvoorde te houden. De dames moesten doorgaan met het goede verdedigen en meer actie en lef hebben in de aanvallen. Ze deden hun uiterste best maar wisten de achterstand niet meer in te halen. De eindstand was dan ook 15-22. Helaas waren de dames deze keer niet in staat om de punten in Lichtenvoorde te houden, maar ze hebben van deze wedstrijd wel dingen geleerd en gaan hard aan de slag om zich te verbeteren en klaar te stomen voor de komende wedstrijden.