Afbeelding
Foto:

Werklust is de kracht van Longa'59 MB2

Het zijn bezige bijtjes, de meiden van Longa'59 MB2. Voor Nina, Jikke, Jessie, Mirte, Jill, Anouk, Aniek, Marit en Tess is volleybal een uitlaatklep naast school en bijbaantjes.

Longa'59 MB2 is een gezellig en enthousiast team, dat twee tot drie keer in de week traint. Een aantal meiden traint twee keer mee met de B1 en een aantal met de D4 onder leiding van Gien Weelink. Op donderdag traint Ilse te Brake het hele team. Hylke ter Beest coacht de meiden zoveel mogelijk tijdens de wedstrijden. Ook doet het team soms een beroep op de ouders of zelfs op speelsters. Zo heeft Tess al een wedstrijd als coach succesvol afgerond!

Nog ongeslagen
De kracht van MB2 is de werklust van de speelsters en het blijven spelen op eigen niveau. "We laten ons niet snel van ons stuk brengen", vertelt Ilse te Brake. "De eerste zes wedstrijden zijn we nog ongeslagen, maar de betere tegenstanders moeten nog komen. Erg positief is dat ons spel stabiel en goed bleef."

Naast volleybal, school en bijbaantjes leveren de speelsters een bijdrage aan de club als assistent-trainer, met de potgrondactie en/of verzorgen ze de zaalwacht en kantinedienst.