De Midwinterhoorngroep Lievelde. Foto: PR
De Midwinterhoorngroep Lievelde. Foto: PR

Midwinterhoornwandeling Zieuwent

ZIEUWENT - De Oudheidkundige Vereniging Zuwent houdt op zondag 3 december in samenwerking met de midwinterhoorngroep Lievelde voor de vijfde keer een Midwinterhoornwandeling in Zieuwent en omgeving. Wandelaars kunnen starten tussen 9.00 en 10.30 uur bij Het Witte Paard, Dorpsstraat 49 in Zieuwent. De routes voeren dit keer door een ander gebied dan voorgaande jaren, maar weer over rustige wegen en kerkepaden, langs boerderijen en door mooie natuurgebieden.

Er zijn routes van 5, 13 en 20 kilometer. Leden van de Midwinterhoorngroep Lievelde laten op acht plaatsen bij vuurkorven hun melancholieke midwinterhoorns klinken. Als pauzeplaats voor de wandelingen van 13 en 20 km is gekozen voor een wederom verrassende plek halverwege de routes. De organisatie biedt de deelnemers bij melkveehouderij annex educatieboerderij 'De Weiden' een drankje aan, men kan er even pauzeren, rondkijken en/of gebruik maken van het toilet.

Het start- en eindpunt is Het Witte Paard in Zieuwent. Inge Kolkman biedt de wandelaars hier voor aanvang van de tocht een gratis kopje koffie of thee aan. Na afloop kan men hier tegen betaling genieten van een kop soep met stokbrood. Er is keuze uit twee soorten soep.

Kaarten voor deze wandeltochten zijn te koop via e-mail: info@zuwent.nl of telefonisch 06 53121736. In de voorverkoop kost een kaartje drie euro, de voorverkoop sluit op 29 november. Kinderen tot twaalf jaar lopen gratis mee. Daarna kosten de kaarten vijf euro. De voorverkoopadressen zijn te vinden in het Keitje, elders in deze krant.