De prijzen werden verdeeld. Foto: PR FCCL
De prijzen werden verdeeld. Foto: PR FCCL Foto:

Clubfeest FCCL sluit seizoen af

LICHTENVOORDE - Afgelopen zondag werd door de FietsCrossClub Lichtenvoorde (FCCL) het BMX-seizoen gezellig afgesloten met de leden, in een afgeladen volle zaal bij Beusink Recreatie in Lievelde.

Een aantal rijders van de donderdagavondgroepen is het jaar enthousiast gestart met een wintertraining. Er werd samengewerkt met enkele leden van WTC de Keitrappers. Vele wedstrijden, zowel nationaal als internationaal, werden verreden en mooie prijzen werden meegenomen naar Lichtenvoorde. In september was de tweede keer dat FCCL een NFF-regiowedstrijd mocht organiseren. Al met al een sportief jaar waar de club tevreden kan terugkijken.

In elke leeftijdscategorie werd een rijder tot clubkampioen gehuldigd en mocht dan ook deze mooie beker in ontvangst nemen. Dit jaar waren dit: Melissa Meyer (5-6), Boet Hogenkamp (6-7), Joep Roosendaal (7-8), Daan Hobelman (8-9), Daan Mokkink (9-10), Mart Garstenveld (10-11), Timo Boesveld (11-12), Swen Wevers (12-13), Noud Garstenveld (13-14), Jelle Terhorst (14-15), Stef Hollander (15-16) en Gertie Hobelman (Superklasse).
Na de uitreiking van deze bekers was er aandacht voor de sporter van het jaar. Per trainingsgroep werd er één sporter genomineerd. Dit jaar waren Melissa Meyer, Daan Hobelman, Daan Mokkink, Ryan Bouwmeester en Kevin Brethouwer de gelukkigen die een beker in ontvangst mochten nemen. Kevin Brethouwer werd uiteindelijk tot sporter van 2017 uitgeroepen en kreeg ook nog eens de deksel van deze schitterende beker uitgereikt door de sporter van 2016.
Naast de uitreiking van de bekers voor alle sportieve prestaties, was er ook aandacht voor de pechvogel van dit jaar. Kyan Scherpenisse en Rick Schuurman kregen hiervoor ieder een helft van een beker overhandigd.
In oktober hebben vele leden loten verkocht voor de Grote Clubactie. Dit heeft een mooi bedrag voor de vereniging opgeleverd. Niels Heersink heeft dit jaar de meeste loten verkocht.

De club dankt de Lichtenvoordse ondernemers voor de beschikbaar gestelde prijzen. Dankzij hen werd het mogelijk een verloting te organiseren. De opbrengst hiervan komt terecht in de clubkas.


Resultaten Scholder aan Scholder

ACHTERHOEK - Wanneer omgevingen veranderen en zich nieuwe kansen en uitdagingen voordoen, wil ook het verenigingsleven meebewegen en hierop anticiperen. Door de opkomst van een nieuwe generatie, maar ook door demografische ontwikkelingen in de Achterhoek is het tijd om de handen ineen te slaan. In 2014 ging het project Scholder an Scholder van start. Dit gezamenlijke project van Achterhoek in Beweging, de KNVB, De Graafschap en de Provincie Gelderland heeft de afgelopen jaren gezorgd voor een heuse beweging in het Achterhoekse voetbal- en sportlandschap.

Resultaten project 1.0
Aanjager Pascal Kamperman heeft samen met zijn ambassadeurs maar liefst zeventien groepsbijeenkomsten weten te organiseren, waarbij ruim 280 verenigingen betrokken zijn en er ruim 750 deelnemers aanwezig waren. Samen zijn zij tot de conclusie gekomen dat sport en voetbal in het algemeen niet meer los gezien kunnen worden van cultuur en welzijn. Sport dient als katalysator om deze domeinen aan elkaar te verbinden. Het is één grote beweging waarbij het welzijn en de vitaliteit van inwoners voorop staan.

Kamperman: "Ik droom van een samenleving waarin mensen elkaar weten te vinden en waarin het verenigingsleven een belangrijke speler is voor de leefbaarheid van kernen, buurten en wijken. Een samenleving waarin sociale ontmoetingsplekken de plek zijn om samen te komen, te werken en te spelen." Daarom heeft Scholder an Scholder onder andere bijgedragen aan het realiseren van verschillende allianties, die samen werken aan deze grote droom. Onder andere Sportpark Zuid te Aalten, Sportpark Nevelhorst te Didam en Sportpark Zuid te Doetinchem zijn hierin begeleid. Ook zijn er individuele gesprekken aangegaan met verschillende voetbalverenigingen uit de regio. Deze gesprekken zijn gevoerd met onder andere St. Joris-Zeddam, DZSV-SVD, vv Gendringen, vv Reunie en vv Vosseveld. Uiteindelijk zijn mede hieruit 21 initiatieven ontstaan, die op dit moment verder vorm krijgen.

Deelnemers en betrokkenen hebben aangegeven dat zij nog in weinig andere gebieden in Nederland soortgelijke initiatieven zien. "Het is een politieke dwarsverbinding die nodig was", vertelde een van deze deelnemers enthousiast. Mede door de energie en de positiviteit die Scholder an Scholder teweegbrengt, wordt het project door hen dan ook beoordeeld met een 7,3.

Vervolg project 2.0
Scholder an Scholder staat op dit moment op de kaart. Nu is het belangrijk om door te pakken en concrete acties op lokaal niveau zichtbaar te maken. Daarom gaat het project op verzoek van Achterhoek in Beweging door. Een stap verder waarbij sport, cultuur, zorg en welzijn samenwerken en resultaten steeds beter zichtbaar worden. Inmiddels hebben al enkele partijen zich aangemeld om hieraan bij te dragen.


KSH verliest met grote cijfers

HARREVELD - KSH heeft de thuiswedstrijd tegen GWVV met 6-2 verloren.

Met drie A-junioren in de basis begon KSH voortvarend. Na een kleine twintig minuten mocht Jeroen Kampshof aanleggen voor een vrije trap op 25 meter. Zijn indraaiende bal belandde voor de voeten van Tom Tankink. Tom kon het leer rustig aannemen en langs de GWVV-doelman werken. 1-0. In een mum van tijd stond het al weer 1-1. Een flitsende combinatie door het centrum liet de centrale middenvelder vrij komen in de zestien. Hij faalde niet.

Tien minuten later was het echter al weer 2-1. Een corner van wederom Jeroen Kampshof werd in een keer op de pantoffel genomen door Niek ten Have. Ook hierna stond het binnen een mum van tijd alweer 2-2.

KSH lette achterin niet goed op bij een vrije trap waardoor de rechtsbuiten met wat fortuin de bal net achter keeper Klaas ten Have kon krijgen. Vlak voor rust gooide GWVV de tactiek om, waarmee hun spits op het middenveld kwam te voetballen. Hier had KSH moeite mee en de grip die het in de eerste helft had raakte men steeds meer kwijt. Vlak voor rust versierde de nummer 10 van GWVV een penalty, door opzichtig naar de grond te gaan. De scheids ging hier vol in mee en de daaropvolgende penalty werd door de spits naar de linkerhoek geschoten. 2-3 was het gevolg.

In principe niets aan de hand in de tweede helft. Vlak na rust stond KSH gigantisch te slapen en kwam GWVV veel scherper uit de startblokken. Amper tien minuten in de tweede helft stond het 2-5. Even later werd het ook nog eens 2-6. Een afstraffing leek het zo waar te gaan worden, ware het niet dat GWVV het naar het einde toe ook wel mooi geweest vond. Volgende week is er de uitwedstrijd tegen het laag geklasseerde SVGG, waar de punten zeker gepakt moeten worden.

Pupil van de week Thijs verwoordt het zo: "Hallo ik ben Thijs, ik voetbal in JO11 en zit in de E2. Ik mocht vandaag de aftrap doen. En ik heb gescoort met de aftrap. We gingen warm lopen en warm schieten. Ik vond het leuk. Ze voetbalde niet zo goed want ze hebben met 6-2 verloren. Ik kreeg een bal met alle namen van de spelers."