José Stronks werd in het zonnetje gezet. Foto: PR
José Stronks werd in het zonnetje gezet. Foto: PR Foto:

Goed bezochte vogelshow Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - Afgelopen weekend hield de vogelvereniging De Gevleugelde Zanger haar jaarlijkse vogelshow.

Vrijdagavond was de openingsavond voor de leden, op deze avond werden de prijswinnaars bekend gemaakt. Aansluitend was er nog een feestavond waar gezellig nageborreld werd. Zaterdag en zondag werd de show goed bezocht.Uit de hele regio kwamen de vogelliefhebbers om de show te bezoeken.
Op de show waren parkieten, kanaries, tropen en Europese cultuurvogels en hybryden te zien. Vanwege recente vogeldiefstallen bij vogelliefhebbers thuis, en op een vogelshow waar de nacht voor de keuringsdag alle vogels waren gestolen, heeft de vereniging gekozen om een beveiligingsbedrijf in te schakelen voor de bewaking, hoewel het natuurlijk triest is dat noodzakelijk is.
De volgende leden hebben allemaal een eerste, tweede of derde prijs behaald in diverse klassementen: H. Raben, F. Harbers ,J. Hulshof, G. ten Barge, W te Kloeze, H. Seijger, B. Reukers, C. Hummelink, T ten Have, J. Reukers. H. Groot Zevert. E.Testerink. G. Beijen. T Gotink. H. Ros. C. Bennink . T. Klein Goldewijk. H. Overkemping. S. Rave. M. Staverman . H. Gebbink. W. Hoenderboom.
Mooiste kleur kanarie: E. Testerink: Mooiste Postuur kanarie: J. Reukers; Mooiste exoot J.Hulshof; Mooiste parkiet: M. Staverman.
De generaal kampioenen bij de kleurkanaries: E. Testerink; Exoten: T. Klein Goldewijk en G ten Barge; Postuur kanaries: J. Reukers; Parkieten: T. ten Have.


Winterconcert Harmonie Zieuwent Marienvelde

ZIEUWENT - Na het geweldige succes van Summer Sounds afgelopen zomer op het dorpsplein in Zieuwent keert de harmonie Zieuwent Marienvelde op zaterdagavond 2 december terug naar deze plek. Deze keer voor een concert in winterse sferen in de Werenfriduskerk zelf.

Gastorkest van deze avond is Harpe Davids uit Schiedam. Enkele jaren geleden nodigden zij de harmonie uit voor een optreden in Schiedam. Hoog tijd om dit orkest nu uit te nodigen voor een optreden in de bijzondere akoestiek van de Werenfriduskerk.
Uiteindelijk zullen de orkesten de grote uitdaging aangaan om het publiek ook als één groot orkest van zo'n 100 muzikanten te verrassen met hun sfeervolle muziek.
Aanvang van het concert in de Werenfriduskerk is 19.30 uur en de toegang is gratis.


Zonnebloemmiddag in Vragender

VRAGENDER - Vrijdag 10 november was zaal Beneman goed gevuld met gasten van de Zonnebloem. Ook dit jaar werd de afdeling Vragender verrast met een royale gift van de Stichting Achterhoek Tour Rally. Deze gift mocht naar eigen inzicht worden besteed voor de Zonnebloemgasten.

Deze keer waren Esther Kämink uit Aalten en Harmonicagroep Onder de Linde uit Aalten en omstreken uitgenodigd. Samen brachten zij een vrolijk en muzikale middag. Esther vermaakte de gasten met smeuïge verhalen en anekdotes en Onder de Linde bracht de gasten vrolijke muziek op de Steirische harmonica's waaronder walsen, polka's en diverse meezingers.
José Stronks werd naar voren gehaald en gehuldigd voor haar werk voor de Zonnebloem, alweer tien jaar. Zij ontving een Zonnebloemspeld, een mooie bos bloemen en een hartelijk applaus.
Deze fijne middag werd afgesloten met een lekker broodje.