De midwinterhoornblazers zijn langs de route te vinden. Foto: VVV Ruurlo
De midwinterhoornblazers zijn langs de route te vinden. Foto: VVV Ruurlo Foto:

Kerstmis vieren bij KBO

LICHTENVOORDE - Een prachtig versierde zaal bij 't Zwaantje, sfeermuziek, een hartelijk welkom door bestuursleden, een toepasselijke oecumenische dienst, met als voorgangers pastor Hetty Bresser en ds Hans Hinkamp. Samenzang en liederen door het seniorenkoor onder leiding van dirigente Marjo Spekschoor, begeleid door pianist Ben Heutinck. Een smakelijke maaltijd waar het de gasten aan niets zal ontbreken.

En dan komt er nog een optreden waar veel mensen die er eerder getuige van waren nog steeds met een warme woorden over spreken. Dit verrassingsoptreden maakt het Kerstgevoel compleet. Op maandag18 december om 16.00 uur (inloop vanaf 15.15 uur) is het weer zover. Dan komen veel leden van de KBO bijeen om de kerstperiode samen in te gaan. De boodschap van vrede en hoop op een betere samenleving vindt gehoor bij de aanwezigen als er tijdens de dienst collectemanden rond gaan. De bestemming van die collecte is ook dit jaar weer de L:ichtenvoordse Caritasvereniging en de Kerst-in in Antoniushove. Leden die zich nog niet aangemeld hebben, worden verzocht om dit zo spoedig mogelijk te doen via het formulier in de KBO-Mededelingen. Mensen die geen lid zijn maar er voor voelen om de Kerstviering bij te wonen kunnen contact op nemen met Krachtige Belangen Organisatie Lichtenvoorde. ( zie voorlaatste pagina in deze ELNA onder KBO Actief). Iedereen is welkom.


Reurlse Midwinterhoornwandeling

RUURLO - Een van de eerste Midwinterhoornwandelingen in Nederland is op 3 december in Ruurlo. Een enthousiaste groep midwinterhoornblazers blazen traditioneel op de eerste zondag van advent tot en met Driekoningen op hun midwinterhoorns om hiermee de geboorte van het Christuskind aan te kondigen of zoals ook wel gezegd wordt om de boze geesten te verdrijven.

De wandelingen gaan veelal door de bossen van Ruurlo en soms zelfs over privéterreinen. Langs de routes staan de midwinterhoornblazers opgesteld. Er is voor de wandelaars keuze uit drie afstanden, 6, 13 en 18 kilometer. Afwisselend in het landschap en op markante punten beoefenen de blazers hun hobby. Een vuurkorf zorgt voor de nodige warmte. De route kan worden gevolgd door te luisteren naar hun geluid. De blazers zijn altijd bereid uitleg te geven over deze speciaal in de winter gehouden folklore. Onderweg kan men wat nuttigen bij de koek- en zopietenten. Bij pannenkoekboerderij De Heikamp wordt een demonstratie midwinterhoorn maken gegeven. Bovendien krijgen de deelnemers aan de tocht de kans om ook eens op zo'n hoorn te blazen. Op 3 december is de midwinterhoornwandeling in Ruurlo van 10.00 tot 16.00 uur. De start is van 10.00 tot 14.00 uur bij Pannenkoekboerderij De Heikamp, Hengeloseweg 2. Deelname kost 3,50 euro, kinderen kunnen meelopen voor 1,50 euro. De route is mede mogelijk gemaakt door samenwerking van: Staatsbosbeheer, Buurtvereniging De Bruil en Omstreken, de Reurlse Midwinterhoornblazers uit Ruurlo en omgeving, Pannenkoekboerderij De Heikamp en VVV Ruurlo.