Tonnie Orriëns werkt aan de houden Winter Games bokaal. Foto: PR
Tonnie Orriëns werkt aan de houden Winter Games bokaal. Foto: PR

Let It snow presenteert:
Winter Games

LICHTENVOORDE – Op zondag 10 december staat het centrum van Lichtenvoorde geheel in het teken van Let It Snow. De 'ingrediënten' zijn onder andere winterse sferen, koopzondag, sneeuw, Huiskamer 14, muziek op vier sfeerpleinen en heerlijke hapjes en drankjes. Enkele gloednieuwe items worden gepresenteerd waaronder de Winter Games, dé ultieme uitdaging voor sterke mannen en vrouwen.

Door Karin Stronks

Een enthousiaste werkgroep is druk bezig om alles rond te breien rondom Let It Snow en het nieuwe evenement: de Winter Games. "Het is tamelijk 'last minute' kunnen we wel zeggen. In oktober kwam Sanne met het idee voor de Winter Games, we vonden het zo'n leuk plan en zetten met z'n allen de schouders eronder om alles voor elkaar te krijgen!" Aan het woord is Ramon Heijnst, één van de vrijwilligers van de organisatie.

De Winter Games is een spelprogramma met stoere onderdelen. Sanne Elferink legt uit: "Hout zagen met een trekzaag, een paar survival onderdelen zoals over een twee meter hoge muur klauteren, een monkeywand beklimmen en een touwklimnet bedwingen. Er staan ook estafette-onderdelen op het programma. Bij elk onderdeel moeten de deelnemers hun zelf gezaagde blok hout meenemen!" Voor de Winter Games onderdelen heeft de organisatie de hulp ingeroepen van Survival Harreveld en KeiFit. Hilda Reindsen glimlacht: "De Winter Games worden afgesloten met het onderdeel spijkerbroek hangen een spectaculair eindspel. Nee, we vertellen nog niet wat dat inhoudt!"

Voor de winnaars zijn leuke prijzen beschikbaar gesteld. Aad Witteveen geeft aan: "De vier sportievelingen van het winnende team mogen allemaal een spijkerbroek uitzoeken bij Westernman, zo heeft Liselotte Westerman beloofd. Bovendien krijgen de winnaars een prachtige houten bokaal overhandigd, ontworpen en gemaakt door Tonnie Orriëns. Ja, ook vrouwen die hun mannetje staan mogen meedoen, graag zelfs! Er is plaats voor vierkoppige teams, zij kunnen zich opgeven door een pb te sturen naar de Let It Snow Facebookpagina of via e-mail: letitsnowlichtenvoorde@gmail.com "

Nog een nieuw onderdeel van Let It Snow is Huiskamer 14. De organisatie wil over dit adres verder geen mededelingen doen. Han ter Woerds glimlacht: "Als mensen er langs lopen zien ze het vanzelf. Winterse sferen, lampjes, dat zegt genoeg volgens ons! Op het adres Huiskamer 14 kunnen bezoekers een kerstwens op papier zetten. Wij kiezen een wens uit die we in vervulling laten gaan…"

De derde editie van Let It Snow bevat naast deze nieuwe activiteiten ook de vertrouwde ingrediënten. Natasja te Linde: "De vier sfeerpleinen met muziek, heerlijke hapjes en drankjes, een in winterse sferen opgepimpt Lichtenvoords centrum, diverse kraampjes, marshmallows maken en broodjes bakken boven een vuurtje en een poppentheater voor de kinderen en de traditionele koopzondag van 12.00 tot 18.00 uur zijn natuurlijk onderdeel van Let It Snow. Ja ook sneeuw maar wel iets minder dan vorig jaar…"


Facebook: Let It Snow


Winter Games voor stoere mannen en vrouwen. Foto: PR