G-sporters met begeleiders na de sportinstuif. Foto: Karin Stronks
G-sporters met begeleiders na de sportinstuif. Foto: Karin Stronks

Sportinstuif voor mensen met een beperking

LICHTENVOORDE – In de Hamalandhal werd op zaterdag 25 november een sportinstuif gehouden voor mensen met een beperking. Tussen 10.00 en 11.00 uur konden volwassenen terecht, van 11.00 tot 12.00 uur waren kinderen en jongeren tot achttien jaar aan de beurt om lekker te komen sporten.

Door Karin Stronks

Welzijnsorganisaties, scholen en sportverenigingen werken samen om op een laagdrempelige manier mensen met een beperking kennis te laten maken met handbal en volleybal.

De opkomst bij de volwassenen was een beetje teleurstellend, maar volgens de organiserende verenigingen en instellingen lag de oorzaak daarvoor meer op het praktische vlak. "We zijn blij met iedereen die is gekomen; het is een mooi begin voor een nieuwe activiteit", aldus Loes Lageschaar van de organisatie. Zeventien kinderen en jongeren maakten hun opwachting om een uurtje te sporten. Er werden eenvoudige spelvormen aangeboden, gerelateerd aan volleybal en handbal. Kinderen mochten ballen over een net gooien en opvangen, er werd ook hier goed naar het niveau van de sporters gekeken en indien nodig geïmproviseerd. In een ander hoekje van de sportzaal speelden kinderen met een bal en een ballon. Zowel sporters als begeleiders beleefden een plezierige ochtend, in de pauze werd een beker drinken en een lekker appeltje uitgedeeld.

De volgende sportinstuif voor jongvolwassen g-sporters vanaf twaalf jaar wordt gehouden op vrijdag 8 december van 18.30 tot 19.30 uur. Op de laatste sportinstuif van dit jaar zijn mensen met een beperking van alle leeftijden welkom, deze staat in het teken van Beach-ballen. Op woensdag 27 december van 10.00 tot 12.00 uur is de zaal vol zand gereserveerd voor de g-sporters. Mensen die mee willen doen kunnen zich opgeven door een mailtje te sturen naar perron8@delichtenvoorde.nl of via de website www.perron8.nl onder vermelding van naam en leeftijd.