Noor Weelink met haar fiets. Foto: Rick Mellink
Noor Weelink met haar fiets. Foto: Rick Mellink

Noor fietst door Vietnam voor Plan Nederland

LICHTENVOORDE – Begin maart fietst Noor Weelink met zeventien 'collega's' 400 kilometer door Vietnam voor het goede doel Plan Nederland. Om aan 'Cycle for Plan Vietnam' mee te doen moet zij minstens 4000 euro sponsorgeld ophalen voor Plan. Om dat bedrag bij elkaar te krijgen organiseert ze een benefietconcert bij City Lido. Het avondvullende concert wordt gehouden op 6 januari, alle acts doen belangeloos mee.

Door Karin Stronks

Noor Weelink legt uit: "In zeven dagen leggen we 400 kilometer af in Vietnam. Op 6 maart zit ik in het vliegtuig, 9 maart is de eerste etappe van de behoorlijk zware tocht. Vietnam is vrij bergachtig. Met name de eerste drie dagen is het pittig, dan leggen we tussen de 70 en 90 kilometer per dag af. Ik ben al volop aan het trainen en ben supergemotiveerd. Het doel is immers het tegengaan van kindhuwelijken en om onderwijs te bieden aan jonge meisjes zodat zij niet afhankelijk zijn en voor zichzelf kunnen zorgen!"

Plan Nederland vraagt aan de deelnemers van de fietstocht minstens 4000 euro inleg voor het goede doel. Ook de reis moeten de fietsers zelf betalen. "Ja, het is een heel bedrag. Maar Plan regelt verder alles. Ze zorgen voor slaapplaatsen en eten en drinken. Ook het vervoer van de fiets naar het startpunt wordt door Plan Nederland geregeld. Hoe ik bij dit avontuur kom? Nou, ik was al wel bekend met Plan Nederland en op zoek naar een manier om bij te dragen aan een goed doel dat bij me past. Toen ik deze oproep op Facebook zag was er een perfecte match! Het is toch schrijnend dat heel jonge meisjes worden uitgehuwelijkt en soms op hun veertiende al bevallen van hun eerste kind... Dat moet anders, daarom doe ik mee!"
Om het geld bij elkaar te krijgen organiseert Noor een benefietconcert bij City Lido. Doordat zij zelf zingt en opgetreden heeft kent ze mensen uit het horeca- en muziekwereldje. "Het is gewoon fantastisch hoe iedereen die ik spreek en benader wil helpen! Vanuit City Lido krijg ik alle medewerking, ideaal natuurlijk! Singer-songwriter Iris Weda zal optreden, evenals de coverbands Pluto 34 en King Boogie, er zijn twee dansacts onder leiding van choreografe Medina Leticia en DJ Pim Adema, alias Pim Pam Pompen, zal de avond afsluiten. Het geluid wordt geregeld door Sound Solution, super dat zij dat gratis willen doen! Om zelf nog iets toe te voegen aan het benefietconcert neem ik de presentatie op me en vertel over de fietstocht en hoe belangrijk het werk van Plan Nederland is."
Voor de organisatie van het benefietconcert krijgt Noor Weelink hulp van Luuk Domhof van De Timp. Noor: "Daar heb ik een tijdlang gewerkt! Zo fijn dat ik op zijn ervaring terug kan vallen." Noor heeft enkele sponsoren bereid gevonden om een bijdrage te doen, hetzij in natura, hetzij financieel. "Zo heeft Rick Mellink een fotoshoot gedaan, Steentjes Makelaar, assurantiekantoor Marc Kruip en RC Couture zorgen voor de catering voor de bands en acts en het drukken van de tickets en posters. Mijn zusje Pien heeft de toegangskaarten en de poster ontworpen, daar ben ik zo trots op! Hoeveel mensen er in de zaal kunnen? Nou, Erwin zegt dat er plaats is voor 1500 mensen, we hopen natuurlijk op een volle zaal!"
Het benefietconcert bij City Lido begint op zaterdag 6 januari om 20.00 uur, rond 0.30 uur is het afgelopen. De entree bedraagt 10 euro. De gehele opbrengst gaat naar Plan Nederland. Noor betoogt: "Het is toch bizar dat elk jaar tien miljoen meisjes vóór hun achttiende jaar uitgehuwelijkt worden! Plan investeert in scholingsprojecten voor meisjes zodat ze leren om voor zichzelf te zorgen. Hier in Nederland krijgt iedereen gelijke kansen, hier kan iedereen zijn wie hij of zij is… Dat moet overal zo zijn vind ik."
Het benefietconcert wordt gehouden bij City Lido, kaarten zijn te koop voor 10,00 euro bij Han ter Woerds Sport in Lichtenvoorde en via Facebook.


Facebook: Noor voor Plan

Noor Weelink. Foto: Rick Mellink