Longa '30 pakt koppositie na winst in Heino

LICHTENVOORDE - Longa '30 heeft afgelopen zondag met 1-2 gewonnen van vv Heino. Omdat RKZVC verloor van Rohda Raalte neemt Longa '30 de koppositie over van de buurman uit Zieuwent.

Longa '30 startte goed aan het duel in Heino. Men was vastberaden de zeperd tegen BWO goed te verwerken en was in de eerste 20 minuten de beste ploeg. Tot grote kansen leidde dit niet. Simon Klein Goldewijk kreeg een mooie kans na terugleggen van Thom Berendsen, maar behalve een paar pogingen van afstand bleef het hierbij. Heino was vooral gevaarlijk uit de snelle tegenaanval. Juist toen de thuisploeg op zoek ging naar de openingstreffer, sloeg Longa '30 toe. Een ingedraaide vrij trap van Freek Heinsbroek werd verlengd door een Heinoverdediger waardoor de doelman kansloos was: 0-1. Longa '30 kon niet lang genieten van de voorsprong, drie minuten later stond het namelijk al weer gelijk. Luc Fakkert profiteerde van slap ingrijpen aan Longazijde en bracht de 1-1 op het scorebord. Het beste spel was in de eerste helft voor Longa '30, de beste kansen voor Heino. Een terechte ruststand.

Ook in de tweede helft kwam Longa '30 weer het best uit de startblokken. Na een uur spelen leidde dit tot de voorsprong. Waar Freek Heinsbroek eerst met een dropkick al gevaarlijk was, scoorde hij daarna uit een moeilijke hoek wel. Via de binnenkant van de paal viel de 1-2 binnen. In de minuten daarna was Heino even van slag en had Longa '30 moeten profiteren. Omdat het dit niet deed bleef de wedstrijd lang spannend. In de laatste 20 minuten liep Longa '30 vooral achteruit en probeerde Heino met opportunistisch spel de gelijkmaker te forceren. Een aantal keer was Heino dichtbij, maar Longa '30 wist een aantal hachelijke situaties in eigen zestien te redden. Zo won Longa '30 uiteindelijk de wedstrijd die misschien in een gelijkspel had moeten eindigen.

Dinsdagavond speelde Longa '30 weer voor de beker. Het zal dan op bezoek gaan bij Voorwaarts Twello, de huidige nummer twee van de 2e Klasse. Zondag speelt men voor de competitie weer thuis, dit maal tegen De Zweef.

Rohda wint van RKZVC na treffer in blessuretijd

ZIEUWENT - De nummers één en drie maakten er een spannende wedstrijd van waarbij ze afwisselend het heft in handen hadden. Gezegd moet worden dat Rohda duidelijk de beste tegenstander tot nu toe in deze competitie is die RKZVC getroffen heeft. Rohda was sterk aan de bal en combineerde gemakkelijker dan RKZVC, dat regelmatig alle zeilen bij moest zetten om verdedigend de zaak dicht te houden. Rohda maakte het winnende doelpunt in de extra tijd en won: 1-2.

Het eerste kwartier was voor RKZVC. In de vierde minuut viel al de 1-0 na een afgeslagen corner waarop Sjors Storkhorst de bal ineens op de slof nam en vanaf de rand van het zestien-metergebied laag in de rechter benedenhoek schoot. De vrije trap die Wouter Pillen tien minuten later vanaf 35 meter nam, ging nauwelijks een meter over. Na een mooie aanval in de vijftiende minuut kreeg Mart Schutten een vrije schietkans maar de Raaltense keeper kon de bal nog net voor de lijn pakken. Daarna nam Rohda het initiatief over met mooie combinaties en snelle rushes. Dit leverde in eerste instantie alleen enkele schoten op die de juiste richting misten. Afgezien van een solo van Sjors Storkhorst, die net niet door kwam, kon RKZVC voor rust aanvallend geen vuist meer maken. Vooral kort voor rust drong Rohda steeds sterker aan. Zo kopte Jouke Knippenborg in de 44ste minuut na een corner een inzet van de doellijn weg en moest keeper Huib Jonkman een minuut later tweemaal achter elkaar redden op Raaltense schoten. Twee minuten in de extra tijd voor rust was er echter geen houden meer aan, na een corner kopte Teun Bakhuis ongehinderd op de vijf-meterlijn hard binnen voor de 1-1 ruststand.

Na rust bleef Rohda drukken op de Zieuwentse goal. Dat resulteerde in twee schoten. De eerste ging een meter over en de tweede viel via een Zieuwentse verdediger op het dak van de goal. Pas in de 68ste minuut was er via Sven Jurjus een mooie poging om van grote afstand over de Raaltense keeper te schieten maar dat leverde uiteindelijk geen probleem op voor de doelman. Een volgende kans voor Sven was te plotseling voor hem om de juiste richting mee te geven. In de 79ste minuut ging een kromme bal van Sjors Storkhorst buiten bereik van de Raaltense keeper net langs de linkerpaal. De laatste tien minuten zette Rohda weer aan waarbij twee schoten de richting misten. In de 92ste minuut velde Rohda toch nog het vonnis na een counter. Lars van Schooten stiftte de bal over de uitlopende Huib Jonkman heen en zette de eindstand van 1-2 op het scorebord.

Afgelopen maanden heeft RKZVC een aantal wedstrijden gewonnen waarbij soms het kwartje net de goede kant op viel. Nu was het net de verkeerde kant op. Gezien de kansen was een gelijkspel verdiend geweest, gezien het veldspel was Rohda de betere ploeg en kan de overwinning verdiend genoemd worden. Voor RKZVC is er niks aan de hand omdat ze nog steeds in de top meedoen. Het is wel zaak voor RKZVC om volgende week weer punten te pakken om niet verder achterop te raken.

De volgende wedstrijd is zondag 3 december om 14.00 uur uit naar NEC. De uitslagen en het programma van de overige teams van RKZVC zijn te vinden op de website.