Een  Oost Gelrese cyclocrosser in actie. Foto: PR
Een Oost Gelrese cyclocrosser in actie. Foto: PR

Vier cyclecrossers uit Oost Gelre op nationaal niveau

OOST GELRE - Atse ten Brinke, Bart Klein Nienhuis, Bjorn ten Have en Siebe Klein Nienhuis zijn deze winter in competitie op nationaal niveau cyclecross.

Zo nu en dan word er ook gestart in de regionale cyclocrosswedstrijden maar alle vier zijn bijna elk weekend ergens in Nederland te vinden om te strijden op hoog niveau. Atse is actief in de categorie Amateurs, Bart en Bjorn bij de junioren en Siebe bij de jeugd categorie 7.
Afgelopen weekend waren de heren in Valkenswaard actief. Zaterdag was het de beurt aan Siebe. Helaas met een week van verkoudheid kon hij de stijgende lijn van de afgelopen weken niet vasthouden. Hij staat momenteel 21ste in de nationale ranking wat een prima uitgangspositie is voor het NK in januari dat gehouden word voor de jeugd in Hoogeveen. Atse heeft al wat overwinningen op zak dit jaar en sloot de wedstrijd zondag af met een tweede plaats. Atse staat nu zevende in de ranking van Nederland voor de amateurs. Bart en Bjorn sloten zondag de dag. Met een mislukte start van Bart door materiaalpech, toch een mooie veertiende plek en Bjorn die super constant reed behaalde een zeventiende plek. Bart staat momenteel zestiende in de nationale ranking en Bjorn 30ste. Alle drie de heren treden aan op het NK te Surhuisterveen in januari.