De zwemmers van Livo. Foto: PR
De zwemmers van Livo. Foto: PR

Drie maal goud voor Indy te Molder en veel persoonlijke records

LICHTENVOORDE - Tijdens de Gelderse zwemkampioenschappen, die over vier dagen in Nijmegen werden gehouden, werd er door de tien zwemmers van Livo over het algemeen goede prestaties geleverd.

Het was lastig om op tijd in vorm te zijn want het kampioenschap was met acht weken naar voren gehaald en dat betekende dat er veel minder tijd was om te trainen, limieten te halen en een goede voorbereiding te hebben. Maar desalniettemin kunnen de zwemsters terug kijken op een goed kampioenschap. Er werden veel persoonlijke records gezwommen en mooie klasseringen behaald. De allermooiste waren natuurlijk de drie gouden medailles voor Indy te Molder op de 50-, 100-, en 200 meter schoolslag. Zij stak met kop en schouder boven alle tegenstanders uit en mag zich met recht de Gelderse schoolslagkoningin van haar leeftijd noemen. En wat helemaal tof is voor haar is dat ze met haar tijd op de 50 meter schoolslag de limiet voor de Nederlandse Kampioenschappen heeft gehaald en daarom over twee weken in Eindhoven voor de eerste keer mag deelnemen aan dit evenement.

Naast de schoolslag medailles wist Indy ook nog een bronzen plak op de 200 meter vlinderslag te winnen. Een andere medaillewinnaar was Ivar Visser. Op zijn specialiteit de rugslag won hij zilver op de 200 meter en brons op de 100 meter. Isha Brouwer won een mooie bronzen medaille op het loodzware nummer de 400 meter wisselslag. Daarnaast was zij op alle andere negen afstanden in de top tien te vinden. Aline Meuleman had ook een druk programma en zij had wel een beetje pech met haar klasseringen. Van de tien keer dat zij aan de start kwam eindigde zij maar liefst vier keer op een vierde plaats. Een medaille had ze zeker wel verdiend. Naast haar individuele starts kwam Aline samen met Senna te Molder, Mijntje Wopereis en Lynn Rotter ook nog twee keer uit in de junioren estafettes. Daar eindigden de Livo-meiden op een zesde en zevende plaats.

Op de individuele afstanden zwommen Senna en Mijntje zich bij de snelste vijftien zwemmers van Gelderland, met een aantal nieuwe persoonlijk records. Lynn Rotter was in haar leeftijdscategorie goed voor vier keer een top-tien klassering en evenzovele persoonlijke records. Niels Bouwmeester wist op de 50 meter vrije slag een mooi nieuwe beste tijd op de klok te zetten. Lieze Heuvels was goed op dreef met haar fraaie zesde plaats op de 50 meter rugslag. Op de vrije slag eindigde ze in de middenmoot. En last but not least de heren Mart Bluiminck en Ruben Knufing, zij zijn gebroedelijk in het rechterrijtje terug te vinden op het koningsnummer, de 100 meter vrije slag. Vier dagen zwemmen leverde zeven medailles en vele persoonlijke records op en een startbewijs voor de Nederlandse Kampioenschappen, met Indy te Molder als meest succesvolle zwemmer van Livo.