Pacelli DS 1 wint ruim in Lemelerveld

ZIEUWENT - Afgelopen zondag stond er voor Pacelli DS 1 een uitwedstrijd op het programma, ditmaal tegen LHC uit Lemelerveld. LHC had uit zeven wedstrijden vier punten behaald, Pacelli tien punten uit zes wedstrijden. Kijkende naar de ranglijst zou Pacelli, bij goed spel, de wedstrijd moeten kunnen winnen.

De wedstrijd begon echter moeizaam. Na ongeveer vijf minuten viel pas het eerste doelpunt, aan de zijde van LHC. Daarna werd er over en weer gescoord, het ging gelijk op. Aan het einde van de eerste helft lukte het de dames van Pacelli om de voorsprong iets verder uit te bouwen, naar een verschil van vier doelpunten. De ruststand was dan ook 5-9 in het voordeel van Pacelli.
De tweede helft werd goed begonnen, er werden voldoende kansen gecreƫerd die ook mooi werden afgemaakt. Hierdoor kon Pacelli de voorsprong uitbouwen naar twaalf doelpunten verschil. De laatste tien minuten werd er toch weer wat weggegeven, de dekking stond minder goed en ook de afronding was niet scherp genoeg. Toch was Pacelli gedurende de hele wedstrijd sterker en was de overwinning van 18-25 dan ook verdiend.
Op zaterdag 2 december spelen de dames vanaf 19.30 uur een thuiswedstrijd tegen Havas, op dit moment de nummer 1 van de competitie. De balsponsor tijdens deze wedstrijd is de Spar. De afgelaste wedstrijd van 18 november tegen Nieuw-Heeten wordt op dinsdag 12 december om 19.15 uur ingehaald in het Sourcy Center in Zieuwent.