Afbeelding
Foto:

Opinie | De verkiezingen zijn begonnen!

De verkiezingen zijn begonnen!

Jammerlijk maar waar, we moeten constateren dat geld kennelijk geen rol meer speelt en het opportunisme het nieuwe leidmotief is geworden.
Zo bleek bij de behandeling van de Zompweg in Mariënvelde dat de meerderheid van de Raad bereid is om de portemonnee te trekken middels beschikbaar stellen van 100000.00 extra voor een stuk asfalt van welgeteld 900 meter en een weg waaraan welgeteld 1 boerderij en 2 woonhuizen zijn gelegen. Tel daar bij op de extra kosten voor onderhoud in de komende jaren en een prima alternatief van 2 betonstroken.
Het is blijkbaar geen probleem dat het amendement, wijzigingsvoorstel, door CDA, NLOG en VVD werd ingediend zonder dat hier een dekkingsvoorstel aan ten grondslag lag. U als lezer zult toch bij het doen van uitgaven in ieder geval de vraag stellen waar u de uitgaven van betaalt.
OOG investeert graag in goede voorzieningen maar dan wel op basis van een voldragen voorstel waarbij de investeringen ook verantwoord kunnen worden naar alle inwoners van OOST gelre.

Veilig Thuis
Veilig Thuis is het advies en meldpunt huiselijk geweld en kindermishandeling. Als gemeente betalen wij hier jaarlijks aan mee en dat is goed, het gaat om belangrijk werk.
Aan de gemeente wordt nu gevraagd bovenop dat wat we al betalen nog eens 100.000 beschikbaar te stellen. In de commissievergadering van 7 november die als voorbereiding op de raadsvergadering dient heeft OOG zich als enige partij druk gemaakt om deze extra investering. Het is verbazingwekkend om te constateren dat ook hier geld kennelijk geen rol speelt en dat de meerderheid van de Raad genoegen neemt met de aanname dat dit nu eenmaal nodig is voor het versterken van de organisatie. Realiseert u zich wel dat de gemeente 7.5 miljoen uitgeeft aan zorg en dat het niet onwaarschijnlijk is dat deze kosten als gevolg van taken die op ons afkomen substantieel zullen toenemen.
De aanvullende informatie voorafgaand aan de raadsvergadering vanuit het College maakte meer duidelijk waardoor het ook op basis van de cijfers mogelijk was hier een ja tegen te zeggen. Geld voor de zorg moet wat ons betreft terecht komen daar waar het hoort, op basis van de toelichting in de commissievergadering was het doodeenvoudig niet mogelijk hierover te kunnen oordelen.


Fractie OOG
Frits Schmidt
Carolien Sonderen
Jose Konings
Hans Bongers
Ronald Willering