Linda van de Berg doet haar intrede bij D66

GROENLO - Democraten 66 Oost Gelre willen zich met een sterk verjongd team voorbereiden op de gemeenteraadsverkiezingen 2018. In het kader daarvan is in de afgelopen week tijdens de raadsvergadering van de gemeente Oost Gelre Linda van de Berg (40) uit Groenlo officieel benoemd tot raadscommissielid.

Door Theo Huijskes

De bij de gemeente Winterswijk werkzame Linda van de Berg is extra geïnteresseerd geraakt in de gemeentepolitiek toen zij begin dit jaar met veel enthousiasme de cursus Politiek Actief volgde. "Ik was weliswaar altijd al in de ban van de politiek, maar de cursus heeft mij een extra boost gegeven om daadwerkelijk deze stap te maken. De behandelde onderwerpen vond ik dermate interessant dat het voor mij een uitdaging is geworden om iets in de politiek te kunnen betekenen. D66 stem ik al jaren. Dat alsmede de leuke opgedane ervaringen bij de cursus hebben mij aangespoord om lid te worden van D66."

Denkt de gemeenteambtenaar van Winterswijk, daar aan het werk als functioneel beheerder en web-redacteur, in aanmerking te komen voor een verkiesbare plaats bij de op 21 maart 2018 te houden verkiezingen? "Daar durf ik nog geen antwoord op te geven. Eerlijk gezegd ga ik er wel helemaal voor. Bij onze partij staat vooralsnog alleen de lijsttrekker vast en dat is uiteraard Jerry van der Meulen. Voor het overige ligt alles open. De leden bepalen de volgorde en die is omstreeks 5 december bekend. Het belangrijkste is dat wij met ons allen iets kunnen neerzetten. Landelijk is D66 in opmars, heeft bij de laatste Tweede Kamer - verkiezingen goed gepresteerd en manifesteert zich nu in de coalitie."
Linda van de Berg heeft inmiddels al de nodige ervaring opgedaan door in het fractieberaad van D66 Oost Gelre niet alleen mee te lopen, maar ook mee te denken en mee te praten. "Bijzonder interessant allemaal. Dit smaakt naar meer, veel meer", aldus de vrouw die naast haar baan in Winterswijk ook nog eens veel vrijwilligerswerk voor haar rekening neemt. Een belangrijke functie is die van voorzitter van de Stichting Ontmoet en Ontwikkel Oost-Achterhoek, waarvoor zij als één van de initiatiefnemers van het Taalcafé Groenlo in aanmerking kwam. Ook zet zij zich met heel haar ziel en zaligheid in als bestuurslid van Alzheimer Nederland, afdeling Oost-Gelderland.

Jerry van der Meulen, D66-fractievoorzitter en lijsttrekker bij de komende gemeenteraadsverkiezingen, tenslotte: "Wij zijn blij met haar komst. Zij is een hele goeie!"

Bingo in de Schoppe

LICHTENVOORDE - Op vrijdagavond 8 december houdt wijkvereniging 't Hooiland een bingo in de Schoppe, in het teken van kerst. De bingo begint om 20.00 uur. De Schoppe aan de Johannes Vermeerstraat is geopend vanaf 19.00 uur. Om deel te nemen hoeven deelnemers geen lid te zijn van de wijkvereniging.

Erix verliest twee punten in slotfase wedstrijd

LIEVELDE - Erix startte de wedstrijd tegen MEC in de wetenschap dat bij een overwinning de aansluiting met de middenmoot een feit zou zijn. Helaas lukte dat niet; dankzij een doelpunt van MEC in de slotfase werd het gelijk.

Net als vorige week opende Erix de wedstrijd weer sterk. MEC werd meteen goed onder druk gezet, dit resulteerde in een paar kleine kansen. In de 23ste minuut was het wel raak, goed doorzetten op links van Rick ten Have resulteerde in een doelpunt door topscorer Nick Berentsen. Een minuut later had het zo maar weer 1-1 kunnen staan, een bal die achter de Erix-defensie werd gelegd werd niet goed verwerkt waardoor keeper Tim Klein Tank uit positie kwam. Gelukkig voor Erix werd de bal niet goed ingeschoten waardoor Niels ten Have de bal van de lijn kon halen. Op het inmiddels slecht bespeelbare veld, dit door een fikse hagelbui voorafgaand aan de wedstrijd, kon Erix de marge niet uitbreiden. Het werd op slag van rust zelfs nog 1-1 door een dubieuze beslissing van de scheidsrechter. De leidsman gaf een corner waarbij de bal de achterlijn nog lang niet gepasseerd was. Helaas voor Erix viel deze corner ook nog binnen. Een kleine tegenslag zo een minuut voor rust. Na rust wederom een sterk spelend Erix. De achterhoede geeft nauwelijks een kans weg en staat als een huis vandaag.

Erix krijgt in de tweede helft een paar prima mogelijkheden om op voorsprong te komen, helaas staat het vizier nog niet helemaal op scherp. In de 73ste minuut komt dan eindelijk de terechte 1-2 op het scorebord. Goed doorzetten van Rick ten Have op rechts levert wederom een doelpunt van Nick Berendsen op. Alweer zijn achtste treffer van dit prille seizoen. Erix krijgt de beste mogelijkheden om de score verder uit te breiden. Rick ten Have en Nick Berendsen krijgen beide een grote kans om de beslissende 1-3 tegen de touwen te schieten. In de 80ste minuut de grootste kans van de wedstrijd maar helaas werd deze ook verprutst door een slechte voorzet. In de 89ste minuut wordt er helaas weer een dubieuze corner gegeven, een overtreding hieraan voorafgaand wordt niet waargenomen. Wederom wordt deze binnen gewerkt door MEC. Eindstand 2-2. Conclusie van de wedstrijd is dat de stijgende lijn is ingezet en dat het helaas nog niet wordt beloond met een driepunter. Op zondag 3 december speelt Erix een thuiswedstrijd tegen FC Eibergen.