Stijn volop in actie in Doorn. Foto: PR Hang on Run
Stijn volop in actie in Doorn. Foto: PR Hang on Run Foto: PR Hang on Run

Stijn Elferink voltooit trilogie

LICHTENVOORDE - Een heuglijke dag afgelopen zondag voor Stijn Elferink uit Lichtenvoorde. Afgelopen zondag werd Elferink Nederlands Kampioen op de middenafstand, tijdens het NK MSR survivalrun bij 'Hang on run' in Doorn. Werd het lid van Stichting Survival Harreveld (SSH) eerder dit jaar al Nederlands kampioen op de korte afstand KSR 8 kilometer in februari in Dinxperlo en in juni op de lange afstand tijdens de LSR 22 kilometer in Harreveld, graag wilde hij ook Nederlands kampioen worden op de middenafstand van 13 kilometer.

Door Henri Walterbos

De Lichtenvoordenaar wist dat het een moeilijke opgave zou worden om Jesse de Heer, de koploper van dat moment, te verslaan. De wedstrijd vond immers plaats op de trainingslocatie van Jesse. Al bij de start namen Stijn en Jesse meteen afstand van de rest van het deelnemersveld.

Aangezien Jesse het parcours op zijn duimpje kent en het tempo zeer hoog lag, lag Stijn al snel een minuut achter op zijn concurrent. Kerst Wind kwam Stijn achterop waardoor zij samen konden werken en het gat met De Heer konden dichten.

In de laatste kilometer was Elferink zodanig hersteld van het moordende tempo dat hij bij zijn naaste belager kon komen. De Nederlands kampioen op twee van de drie afstanden hoorde aan de ademhaling van de koploper van dat moment in de wedstrijd dat hij het moeilijk had.

Reden voor Elferink de laatste paar honderd meter in zijn reserves te tasten en De Heer voorbij te gaan en op de meet een voorsprong van 24 seconden te hebben, waarmee hij de trilogie bewerkstelligde.

Zijn grote wens om dit jaar alle drie titels op zijn naam te schrijven werd hiermee gerealiseerd. Ook SSH-lid Richard Klein Goldewijk uit Lichtenvoorde leverde in Doorn een uitstekende prestatie door derde te worden op het NK in de categorie 50+.

Stijn als kampioen op het ereschavot in Doorn.
Stijn volop in strijd met zijn concurrent en zichzelf.