Afbeelding
Foto:

Longa'59 MC2: koploper in de competitie

Het kampioenschap voor Longa'59 MC2 komt steeds dichterbij. Met nog drie wedstrijden te gaan, is het meidenteam koploper in de competitie. Tot nu hebben aanvoerster Bibi Kremers, reserveaanvoerster Nova Berendsen, Romy Stapelbroek, Mirte Wopereis, Demi Klein Goldewijk, Tess Hemmink, Pien Bluiminck en Suze van Lochem alle wedstrijden met 4-0 gewonnen!

Het succes van dit team is te danken aan de trainers Marian Hagen en David Menting, aan coach Erik Klein Goldewijk én aan de inzet van de meiden. Naast het plezier dat de meiden met elkaar hebben zijn ze serieus bezig met de sport. Ze leren nieuwe technieken, manieren om beter samen te spelen en werken hard aan hun conditie.

Uitdaging
De speelsters van MC2 spelen eigenlijk een klasse te laag. "Om toch de uitdaging te houden en leuke wedstrijden te spelen, traint het team op maandag op een opdracht, die de meiden op zaterdag tijdens de wedstrijd uitvoeren", vertelt Marian Hagen. "Erik Klein Goldewijk houdt dit in de gaten. Een opdracht kan zijn dat ze altijd in drieën spelen, diagonaal serveren of alleen bovenhands serveren. Het is wel eens lastig, omdat ze niet altijd hun eigen spel tijdens de wedstrijd spelen. We trainen erop om hier beter mee om te gaan. In ieder geval staan we nu met vijf punten meer aan kop en gaan we richting het kampioenschap!"