ZSOM in Antoniushove

LICHTENVOORDE - Elke vrijdagmiddag om drie uur wordt het tv-programma van de ZSOM uitgezonden in Antoniushove. Op vrijdag 8 december ziet het programma er als volgt uit.

ZSOM Regiojournaal
Nieuws en actualiteiten uit de regio.

De aardappel                 
Wij eten ze praktisch elke dag en wij weten dat er vroege en late soorten zijn. Rode en witte zijn wel de kleuren maar wat er voor nodig is om ze bij ons op het bord te krijgen, daar gaat een heel proces
aan vooraf. De ZSOM was op 16 oktober met een team bij aardappelboer Derck Hulshoff in Zwolle bij Groenlo om eens te zien hoe dat nou in zijn werk gaat voor ze bij ons op het bord liggen.

Rondje om de Halve Maan
Tijdens een stage bij de ZSOM Omroep heeft Mick Spekschoor een rondje 'om de Halve Maan' gefilmd en samen met zijn begeleider verwerkt in een mooie montage. Geniet van een stukje herfst in Groenlo!

ZSOM Regiojournaal
Nogmaals nieuws en actualiteiten uit de regio.

De Klas van Komrij
Oud-klas- en schoolgenoten van Gerrit Komrij praatten over hun herinneringen aan de schrijver/dichter/bloemlezer in hun schooltijd tijdens de vroege jaren '60. Ze deden dat in een klaslokaal van de oude HBS aan de Zonnebrink in Winterswijk op 16 november j.l.. De gesprekken concentreren zich op de periode dat Gerrit Komrij van de 3e klas van de HBS overstapte naar de 4e klas van het gymnasium. In die tijd was het op zich al bijzonder dat een jongen uit een arbeiderswijk naar de HBS ging. Nog uitzonderlijker was het feit dat iemand zonder in de eerste middelbare schooljaren klassieke talen te hebben gehad, halverwege een overstap maakte naar het gymnasium. In het op te nemen programma was ruim aandacht voor de belangstelling die Komrij toen al koesterde voor de literatuur, en met hem een aantal klasgenoten. Ook de rol die Komrij innam tijdens klasse-avonden en culturele bijeenkomsten kwamen aan bod. Het in die tijd toch lastig bespreekbare aspect van homoseksualiteit en de coming-out van Komrij waren eveneens onderwerp van gesprek. In totaal kwamen 10 klas- en/of schoolgenoten aan het woord. Het project is het resultaat van samenwerking tussen het Gerrit Komrij College, RTV Slingeland en ZSOM Omroep Groenlo. Vandaag het tweede deel.


www.zsom.nl


Lintje voor Frank Tijdink

LICHTENVOORDE - Op zaterdag 25 november reikte burgemeester Annette Bronsvoort een Koninklijke onderscheiding uit aan brandweervrijwilliger Frank Tijdink uit Lichtenvoorde. Hij ontving de onderscheiding ter gelegenheid van zijn officiƫle afscheid van de brandweer, tijdens de jaarlijkse feestavond van de brandweer, voor de bijdrage die hij heeft geleverd aan de openbare orde en veiligheid. Hij werd gedecoreerd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Op 1 september 1985 werd Frank Tijdink aangesteld als aspirant brandwacht bij de post Lichtenvoorde. In 1987 volgde bevordering in de rang van brandwacht en in 1989 brandwacht 1e klasse. Op 1 januari 1993 werd hij hoofdbrandwacht. Op 1 april 1994 volgde bevordering tot onderbrandmeester en in mei 1999 werd hij brandmeester. Hij bleef trainingen volgen om zijn vakkennis en specialismen op peil te houden. Hij was al die jaren een actief en een veel inzetbaar brandweerman bij incidenten.
Sinds 2010, na de invoering Nieuwe Wet op de Veiligheidsregio's was Frank Tijdink in de functie van bevelvoerder in dienst van de Veiligheidsregio Noord-Oost Gelderland, cluster Brandweer Achterhoek Oost.