In Memoriam C.W. Duijne

Op 7 november jongstleden overleed oud-collega en niet praktiserend apotheker Charles Duijne.

Charles Duijne is een bekende persoonlijkheid in Lichtenvoorde en lange tijd werkzaam als apotheker en eigenaar van Apotheek Lichtenvoorde.
De heer Duijne is opgegroeid in Utrecht en heeft daar zijn studie farmacie gevolgd en afgerond. Na zijn studie werkte hij een jaar als Officier Apotheker in het Nederlandse leger. Hij ging daarom vaak naar Duitsland, waar hij voor de Nederlandse Staat de geneesmiddelen inspecteerde. Op de laatste dag in dienst benaderde een collega apotheker uit Aalten hem of hij wilde beginnen in een nieuw te starten apotheek te Lichtenvoorde. Zo begon de heer Duijne op 1 april 1975 in loondienst in Lichtenvoorde in een houten noodpand aan de Dr. Besselinkstraat en in 1977 werd hij eigenaar en gevestigd apotheker van het nieuwe apotheekpand aan de Rapenburgsestraat en aan het eind van de jaren negentig maakte hij de overstap naar een nieuw en modern ingericht pand aan de Carel Looierstraat, waar hij tot zijn pensioen op 1 november 2005 werkzaam zou blijven.

De heer Duijne was een man met duidelijke principes. Voor de assistentes was het dan altijd ook "meneer" Duijne. De heer Duijne had begrippen als kwaliteit, vriendelijkheid en dienstbaarheid hoog in het vaandel staan en verwachtte dan ook 100% betrokkenheid van zijn medewerkers. Hij streefde altijd naar goede werkomstandigheden en dat zijn medewerkers de juiste Achterhoekse instelling hadden van loyaal en betrouwbaar zijn. Hij gaf de assistentes veel vertrouwen en de vrijheid om zelf zaken uit te zoeken. Hierdoor ontstond een zelfstandig en hecht team.

Hij was uitermate geschikt voor vele verschillende nevenactiviteiten, gezien zijn vakinhoudelijke principes. Zo begon hij met een adviseurschap bij een farmaceutische groothandel en stapte hij later over naar het penningmeesterschap binnen het hoofdbestuur van de landelijke apothekers-organisatie KNMP en bekleedde hij daarna het voorzitterschap van een landelijk werkende declaratiemaatschappij tussen apotheken en zorgverzekeraars. Daarnaast zat hij in de Commissie voor gebiedsaanwijzing, die namens de Minister vergunningen verstrekte of introk van apotheekhoudende huisartsen.

Het drukke werk, vaak weg zijn van huis en een grote apotheek maakte ook dat hij genoot van de stilte en rust op zijn mooie boot, een traditionele Nederlandse kotter, waarmee hij door heel Nederland voer. Op deze boot (en thuis) kon hij vaak ook zijn energie steken in een ander hobby van hem: koken. Niet alleen Hollandse pot, maar ook in de Franse Keuken was hij bedreven, waarbij altijd een goed glas wijn geserveerd werd.

Helaas verloor de heer Duijne zijn fijne smaak als gevolg van kaakkanker en de gevolgen van de vele behandelingen en bestralingen. Maar ook leed in de privésfeer gaf hem zeker geen gemakkelijk leven. Desondanks klaagde hij nooit en zette hij de schouders eronder. De laatste jaren was hij meer patiënt in "eigen" apotheek. Hierdoor kwam hij geregeld binnen en maakte hij een praatje met de assistentes. Zo bleef hij in contact met de huidige apotheek. Hij maakte nog mee dat een assistente van het eerste uur 40 dienstjaren bereikte. De heer Duijne leefde een boeiend en een goed leven, waarvan het merendeel van de jaren doorgebracht is in de Achterhoek. Met eenieder zo zijn eigen gedachten zullen wij hem gaan missen. De medewerkers van Alphega Apotheek Lichtenvoorde wensen de familie en alle nabestaanden sterkte met het dragen van dit verlies.


CDA-fractie vergadert in Lievelde

LIEVELDE - De CDA-fractie vergadert op dinsdag 12 december in het Bernard Vos Clubhuus aan de Bergstraat in Lievelde.

De raadsleden van het CDA Oost Gelre vergaderen - normaal gesproken - twee keer per maand op dinsdagavond in het stadhuis van Groenlo. In deze fractie vergaderingen komen de agenda's aan de orde van de raadscommissie, de raadsvergaderingen en worden actuele onderwerpen besproken. Het afgelopen jaar is dat een beetje anders: de fractie vergadert telkens ergens anders op locatie.
De CDA-fractievergadering op dinsdag 12 december begint om 19.30 uur, bij het Bernard Vos Clubhuus in Lievelde. Fractielid Toon Hulshof en bestuurslid Bennie Oosterholt zijn de gastheren van deze avond.
De fractievergadering bestaat uit twee delen, het openbare gedeelte begint om 19.30 uur en aansluitend uiterlijk om 21.00 uur begint het besloten gedeelte. Iedereen is welkom bij het openbare deel; niet alleen CDA-leden.

De CDA-fractie is voor vragen ook te bereiken via e-mail cdaoostgelre@gmail.com of t.hulshof@oostgelre.nl.


Kerstsamenzang Oecumenische Raad

GROENLO/BELTRUM/LIEVELDE - De Oecumenische Raad van Beltrum, Groenlo en Lievelde houdt dit jaar voor de zesde keer een kerstsamenzang.

De reacties waren de afgelopen jaren zeer lovend en positief. Dit jaar is de kerstsamenzang op zondag 17 december. Belangstellenden zijn 's middags vanaf 16.00 uur van harte welkom in de stemmig aangeklede Oude Calixtuskerk in Groenlo.
Aanwezigen zullen niet alleen enkele bekende kerstliederen kunnen zingen, maar ook kunnen luisteren naar Vivace uit Lievelde, dat enkele liederen ten gehore zal brengen.

De samenzangliederen worden begeleid door een kopergroep.

Vanzelfsprekend ontbreekt ook het kerstverhaal niet, dat dit jaar weer op geheel eigen wijze door Diny Kossink wordt verteld.