Het eGym Fitness team, Bart, Silas, Mitchell, Marlie, Emma en Sanne. Op de foto ontbreken Tim B. en Arjen. Foto: Karin Stronks
Het eGym Fitness team, Bart, Silas, Mitchell, Marlie, Emma en Sanne. Op de foto ontbreken Tim B. en Arjen. Foto: Karin Stronks

Nieuw bij Kei-Fit: eGym Fitness

LICHTENVOORDE – Met een grote knal en een regen van confetti werd op vrijdagavond 1 december bij Kei-Fit eGym Fitness geïntroduceerd. Dat is een trainingssysteem met acht intelligente krachttoestellen. Sporters trainen op elk toestel twee keer één minuut, na een half uur zijn alle grote spiergroepen getraind. Bijzonder aan dit systeem is dat de training op elk individu wordt afgestemd. Het niveau van een sporter is vastgelegd in een chip. "Hierdoor kan iedereen meedoen! Of je nu zestien bent of 70+, de krachttoestellen worden afgesteld op de persoon die de chip tegen het display van het toestel houdt!" Aan het woord is Sanne Tenten van Kei-Fit; zij is erg enthousiast over eGym Fitness.

Door Karin Stronks

Voor eGym Fitness hebben zich al 100 Kei-Fit leden aangemeld. Zaterdag 2 december beginnen de eerste sporters met hun training. Sanne legt uit: "Dit systeem is puur bedoeld voor sporters die sterker willen worden. Alle beginners krijgen een intake waarbij alles wordt gedigitaliseerd en geregistreerd in een chip die in een armbandje is verwerkt. Telkens als de sporter de armband tegen het display van een krachttoestel houdt wordt deze ingesteld op zijn of haar niveau. Je traint dus nooit te zwaar maar zeker ook niet te licht. Een groot voordeel is dat echt iedereen van tussen de zestien en 70+ kan meedoen."

De sporters werken bij elke sessie de acht slimme krachttoestellen af in twee ronden van één minuut. Na een half uur zijn alle grote spiergroepen getraind. "Dit systeem is ideaal voor mensen die welke sport dan ook beoefenen. Voor voetbal, atletiek, tennis, noem het maar op. Je boekt al resultaat als je twee keer per week een half uur traint. Na zes reguliere trainingen volgen zes weken van 'negatief' trainen, de verhouding tussen trekken en duwen is dan 40-60%. Er is een speciale gratis eGym Fitness app waarin je zelf je resultaten kunt bijhouden", aldus Sanne Tenten.

Op de FIBO Global Fitnessbeurs in Keulen, waar de nieuwste trends op gebied van Fitness worden gepresenteerd, maakte Sanne Tenten van Kei-Fit voor het eerst kennis met eGym Fitness. Sanne geeft aan: "We waren meteen enthousiast over deze methode. Qua tijdsduur van de trainingen en ook het individuele karakter. Daarom hebben we besloten om eGym hier te introduceren. De eerste 100 Kei-Fit leden die zich hebben aangemeld gaan vanaf zaterdag 2 december aan de slag. In Gendringen loopt dit systeem nu één jaar, we hebben kort geleden een ledenstop in moeten voeren! Voor tien euro per maand extra kunnen Kei-Fit leden eGym gaan doen. Voor 43,95 euro kan men hier onbeperkt sporten, dus ook eGym. En natuurlijk gebruik maken van de sauna en zonnebank."

Op zaterdag 10 februari om 11.00 uur geeft oud-schaatsfenomeen Ard Schenk bij Kei-Fit een lezing over fit en vitaal ouder worden. Sanne: "Ard Schenk is ambassadeur van eGym Fitness. Iedereen die de lezing wil bijwonen is welkom, graag wel even telefonisch of via e-mail aanmelden. Ook mensen die een gratis proeftraining willen doen kunnen zich aanmelden. We zijn elke dag open, doordeweeks van 7.00 tot 22.00 uur. Er zijn altijd begeleiders aanwezig die beginners wegwijs kunnen maken", zegt Sanne.


E-mail: lichtenvoorde@kei-fit.nl
Tel. 0544-374245


De Radstake lanceert eigen bestelsite

VARSSEVELD - Het restaurant van De Radstake in Varsseveld staat bekend om haar goede keuken. Uitstekende producten voor een vriendelijke prijs. Ook met de kerstdagen is het gezellig en sfeervol dineren bij De Radstake.

Door Kyra Broshuis

"De eerste kerstdag is al helemaal volgeboekt", vertelt Robert Venderbosch. "En ook voor tweede kerstdag loopt het storm." Het restaurant kiest er bewust voor om maar één shift te draaien op beide dagen. "We willen dat onze gasten uitgebreid te tijd kunnen nemen om te genieten van het eten en de sfeer. Ook zorgen we ervoor dat er genoeg ruimte is tussen de tafels. Ook bij buitenshuis eten geldt: privacy en een intieme sfeer blijven ontzettend belangrijk."

Thuis genieten van een luxe kerstdiner
De laatste jaren krijgt De Radstake tijdens de feestdagen steeds meer afhalers. "Dat begon vroeger al met de huisgemaakte salades en heeft zich uitgebreid tot complete menu's. We hebben daarbij heel goed gekeken naar de wensen van onze afhaalgasten. Gerechten die mensen heel eenvoudig zelf kunnen verwarmen thuis, dat is belangrijk. Daarom kiezen we ook voor verpakkingen die zo de oven ingeschoven kunnen worden. Alles wordt hier in onze keuken voorbereid zodat de mensen thuis echt een vers en luxe diner op tafel kunnen zetten."

Speciale site
Om het voor de afhalers zo makkelijk mogelijk te maken, heeft De Radstake onlangs een speciale site gelanceerd. "Daarmee zijn we uniek in de regio. Op de site kunnen de mensen heel eenvoudig de gerechten bekijken, overal staan foto's bij, en aanklikken wat ze willen hebben en in welke hoeveelheid." Chef-kok Stef Rouwhorst en zijn brigade hebben een prachtige lijst met gerechten samengesteld zodat de gasten hun kerstdiner zelf samen kunnen stellen. Sinds de lancering hebben al tientallen mensen hun bestelling doorgegeven. De keus is groot; acht verschillende voorgerechten, vier soepen, zeven hoofdgerechten (vlees, vis én vegetarisch) en zeven desserts. "Ook mensen die bepaalde allergieën hebben, kunnen bij ons bestellen. Wij houden er zorgvuldig rekening mee."

Praktische informatie
Wie ook thuis heerlijk wil genieten van een luxe kerstdiner zonder zelf boodschappen te hoeven doen en in de keuken te staan, kan bestellingen plaatsen bij De Radstake tot 21 december. Op 24 december kunnen de bestellingen afgehaald worden vanaf 15.00. Het is mogelijk om al direct bij het bestellen te betalen via iDeal. "Dat scheelt weer wachttijd. We zien dat bijna iedereen direct betaalt", zegt Venderbosch.
Op bestellen.radstake.nl is, naast de verschillende gerechten, ook een eenvoudige handleiding te vinden om te betreffende gerechten op de juiste manier te verwarmen. En uiteraard de mogelijkheid om direct en veilig af te rekenen.

Chef-kok Stef Rouwhorst (links) en Robert Venderbosch in de keuken van De Radstake. Foto Kyra Broshuis