Sint Agatha in actie tijdens het jubileumjaar. Foto: Geert Leemkuil
Sint Agatha in actie tijdens het jubileumjaar. Foto: Geert Leemkuil Foto:

Muzikale jaarafsluiting
muziekvereniging Sint Agatha

HARREVELD - Zondag 10 december sluit muziekvereniging st. Agatha in Harreveld muzikaal het jaar af met een winterconcert dat is gericht op de jeugd, maar waar natuurlijk ouders, opa's en oma's en andere belangstellenden ook van harte welkom zijn. Dit laatste concert van 2017 begint is om 15.00 in Dorpshuis 't Kempken.

Ruim anderhalf jaar geleden was het vorige jeugdconcert. In april 2016 gaf de muziekvereniging het tweede jubileumconcert ter ere van het 50-jarig bestaan. Ze sloten toen het muziekmysterie af, een concert samen met alle kinderen van de basisschool. In november van dat jaar was er ook nog het zeer succesvolle Ssst… Agatha on Air. Een jubileumjaar waar men nog steeds met trots op terug kan kijken. Inmiddels een jaar verder heeft de vereniging niet stilgezeten en wil men de laatste klanken van 2017 laten horen, met medewerking van lokaal talent.

St Agatha houdt op zondag 31 december vanaf 10.00 uur bij zaal De Boer de oliebollenverkoop. Daarnaast worden dan ook nieuwjaarszakken verkocht. Oliebollen hoeven vooraf niet besteld te worden, maar nieuwjaarszakken wel. Een zak kost 2,50 euro en kan besteld worden via info@st-agatha.nl, tot vrijdag 15 december. Ze kunnen worden afgehaald en betaald in de oliebollentent.


KSH Gym & Streetdance zoekt leider voor dinsdagavond

HARREVELD - Bij KSH Gym & Streetdance kunnen kinderen al beginnen met gymmen op de leeftijd van twee en een half jaar.

De peuters leren op een speelse en uitdagende manier zich motorisch goed te ontwikkelen: aan rennen, huppelen, klimmen en klauteren, maar ook duikelen, zwaaien, rollen en springen. Dit draagt bij aan een goede basisontwikkeling van de peuter, waar hij/zij op latere leeftijd bij de beoefening van mogelijke andere sporten veel baat bij heeft. Deze basisontwikkeling wordt, naar mate de kinderen ouder worden en in hogere groepen komen, steeds meer uitgebreid. Tijdens de lessen wordt er gekeken wat bij de kinderen en hun ontwikkeling past. De lessen zijn heel erg gevarieerd en er komen veel verschillende materialen aan bod. Favoriete toestellen zijn de tumblingbaan en trampoline en natuurlijk staan een goede sfeer en gezelligheid hoog op de prioriteitenlijst.
Alle lessen worden gegeven onder leiding van gecertificeerde leiding en ze worden bijgestaan door hulpleiding.
De lestijden zijn de vinden op de website van KSH Harreveld.nl/gym
Voor de dinsdagavond is de club op zoek naar een enthousiaste gediplomeerde gymleider m/v, die les wil geven aan voornamelijk meiden in de leeftijd vanaf groep 4 tot en met het voorgezet onderwijs. Belangstellenden kunnen zich melden bij kshgym@hotmail.com.