Erix pakt punt in pover duel

LIEVELDE - Erix heeft zondagmiddag tegen de nummer 2 van de competitie, FC Eibergen, een meer dan verdiend punt gehaald in een povere wedstrijd 0-0. Dit hadden er eigenlijk drie moeten zijn want Erix kreeg in blessuretijd twee dotten van kansen. Vooral de kans van Pieter ten Have leek een niet te missen kans.

Het duel begon zeer voorzichtig. FC Eibergen had in de beginfase wat meer balbezit zonder hierbij echt gevaarlijk te worden. Erix hield vrij gemakkelijk stand maar werd zelf ook niet echt gevaarlijk. In de 20e minuut kreeg Erix een vrije trap vanaf de zijkant van het veld. De bal werd binnengeschoten maar helaas werd dit doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel. Verder gebeurde er weinig in de 1e helft.
Na rust werd het duel wat levendiger. FC Eibergen drong wat meer aan en Erix bleef loeren op omschakelmomenten. In de 55ste minuut leverde zo'n omschakelmoment bijna succes op voor Erix. Echter schoot Rick in kansrijke positie vanaf de 16-meter te haastig over. In de 71ste minuut kreeg FC Eibergen een indirecte vrije trap op 2 meter van het Erix-doel omdat een verdedigende actie door de scheidsrechter beschouwd werd als een bewuste terugspeelbal op de keeper. Deze vrije trap werd goed gepareerd door de Erix-muur die door Erix-doelman Tim Klein Tank was neergezet. In de 85ste minuut kreeg Luuk Weenink zijn tweede gele kaart (en dus rood) waardoor Erix met tien man verder moest. Ondanks de ondertalsituatie had Erix de drie punten binnen moeten slepen want in blessuretijd kreeg invaller Pieter ten Have een niet te missen kans. Een voorzet van Rowan Weenink kon zo binnengelopen worden echter Pieter wist de bal in geheel vrijstaande positie over te schieten. Een minuut later had Rick ten Have een dot van een kans. Na een goede actie bracht Rick zichzelf in prima schietpositie, maar schoot hoog over. Eindstand 0-0.
Zondag 10 december speelt Erix uit tegen koploper Reünie in Borculo.

Pacelli Dames 1 speelt gelijk

ZIEUWENT - Voor het eerste damesteam van Pacelli stond zaterdag de thuiswedstrijd tegen koploper Havas op het programma. Het werd een spannende wedstrijd die eindigde in een 22-22 gelijkspel.

Toen het fluitsignaal luidde, gingen beide partijen er voor de volle 100% voor. De score werd na enige tijd geopend door Havas. Deze voorsprong werd groter tot een stand van 1-4 in het voordeel van Havas. De dames van Pacelli lieten het hier niet bij zitten. Na mooie acties en een strakke verdediging kwam Pacelli bij tot een stand van 7-7. Het liep redelijk gelijk op en de dames gingen de rust in met een 12-14 achterstand.
Het ging de hele tweede helft redelijk gelijk op met het scoren. Havas stond vrijwel de hele tweede helft voor, maar de dames van Pacelli trokken steeds goed bij. Dat maakte het een enorm spannende tweede helft. De wedstrijd werd afgesloten met een gelijke stand in de laatste minuut: 22-22.
Zaterdag 9 december spelen de dames een uitwedstrijd tegen HVBS in Spakenburg. De afgelaste wedstrijd van 18 november tegen Nieuw-Heeten wordt op dinsdag 12 december om 19.15 ingehaald in het Sourcy Center in Zieuwent.

Jeugdige Lisa's kloppen olympische grootheden in Vragender

VRAGENDER - "'Die Leute' daar krijgen wel waar voor hun geld", knikt de Duitse topruiter Ludger Beerbaum op Jumping de Achterhoek naar de volgepakte sponsorloges aan de overkant, "wat een prachtige sport vanavond." In de barrage van de 1.45m Medium Tour om de Handelshuis Schuttert Prijs troefde de ene Lisa de andere Lisa af. De 18-jarige Lisa Ulven uit Noorwegen won haar allereerste rankingproef en de 20-jarige Lisa Nooren werd knap tweede.

Beerbaum werd achtste. "Ik ben dik tevreden hoor. Dit paard heb ik nog maar twee weken en dit is ons eerste concours samen. Een hoge klassering is dan niet het hoofddoel, al zijn resultaten niet onbelangrijk. Een slechte ronde wil je ook niet", vertelt de voormalig olympisch kampioen die het naar zijn zin heeft in Vragender. "Marcus Ehning zei me dat ik hier moest komen rijden omdat dit een goed concours is. Ik kan nu in die mening delen. Mocht het in de planning passen, dan kan het maar zo zijn dat we er volgend jaar weer bij zijn."

Marcus Ehning meldde zich voor de barrage met de achtjarige Diavista (v. Diarado), die hij ook nog maar kort onder het zadel heeft. "Dit is haar eerste 1.45m rubriek." Hij hoopte op de eerste prijs van 6.150 euro om de inschrijfkosten van maar liefst twintig paarden te reduceren, maar met een fout op de laatste hindernis werd het de zesde prijs. Lisa Nooren reed nog strakker met het vosje Hocus Pocus de Muze (v. Tinka's Boy), alleen ging Lisa Ulven nog een fractie sneller op Mid Summer Nights Dream (v. Emilion).

Lisa Nooren, winnares op vrijdagavond met haar andere paard en nu tweede, straalt. "Ik heb een super beestje", kijkt ze naar de nog geen 1.60m grote Hocus Pocus de Muze. "Hij denkt dat ie wel twee meter groot is. Zo dapper is hij. Goed springen kon hij altijd al, maar hij houdt zijn hoofd laag en was zoekende in zijn balans. Ik moest er best wel aan wennen. Dan landde hij bijna op de kop en schoot de cap voor m'n ogen, maar hij is nu constanter geworden in zijn ritme. Ik denk dat hij nog veel hogere proeven kan springen."

Om de CSI1* Grote Prijs om de Paardenkliniek De Watermolen Prijs te winnen moest Maureen Bonder 's middags negentien barragekandidaten verslaan en dat lukte met Come Together (v. Chap 47), die alle drie 1.30m proeven won. De Belgische Ines van den Bosch en Annelies Vorsselmans, die ook al zeer constant reden, werden tweede en derde.