Wandeltochten en volop activiteiten op kerstmarkt in Rekken. Foto: PR
Wandeltochten en volop activiteiten op kerstmarkt in Rekken. Foto: PR Foto:

Kerstmarkt Rekken

REKKEN - Op zondag 10 december houdt Crescendo Rekken alweer de zevende editie van de jaarlijkse kerstmarkt met wandeltochten. Voorgaande jaren werd de markt nog in en rond het eigen muziekgebouw gehouden. Dit jaar wordt gekozen voor een nieuwe unieke locatie. Omdat zij letterlijk uit hun jas groeien wordt de sfeervolle markt gehouden in hartje Rekken. Rond de NH kerk De Antonius is iedereen vanaf 11 uur welkom om te genieten van de nieuwe opgezette markt. Op deze plek komt een grote verwarmde tent te staan met vele gezellige kraampjes.

Vanaf dit jaar zullen naast de gebruikelijke deelnemers ook de Rekkense ondernemers aanschuiven op de kerstmarkt. Maar er is veel meer te beleven. Er wordt een gevarieerd programma gehouden deze zondag. Men kan gratis een tocht in een arrenslee maken met de kerstman. Er is een echte schaapskudde aanwezig en een levende kerststal. De hele dag kan genoten worden van live muziek die iedereen alvast in gezellige stemming zal brengen. Natuurlijk wordt de inwendige mens niet vergeten middels lekkere hapjes en drankjes in de verwarmde tent. Geniet van een heerlijk glas Glühwein terwijl de kinderen ondertussen prachtig geschminkt worden. Verder is de kerk de hele dag geopend en worden er tal van activiteiten georganiseerd door de vele deelnemers en vrijwilligers.

Ook kan er gewandeld worden tijdens de Rekkense kerstmarkt. Dit jaar kan er gekozen worden uit afstanden van 3, 9 of 15 kilometer. Bij de laatste twee tochten gaan de wandelaars letterlijk de grens over middels een speciale 'overgang'. Er kan al vanaf 9 uur gestart worden. Deelname kost 5 euro inclusief kop koffie of thee vooraf en een kop warme erwtensoep aan de finish. De kerstmarkt staat bekend om haar kerstbomen en kersttakken verkoop. De gebruikelijke kerstloterij is er ook dit jaar weer. Voor slechts 2 euro kan iedereen kans maken op prachtige prijzen. Te winnen zijn een Philips Android TV, een oma fiets, heerlijke vleesschotels of een smakelijk banket. De loten worden nu al verkocht door leden van Crescendo, maar zijn uiteraard overdag ook op de markt te koop. Om 15 uur zal de trekking volgen die middag.


Winterwandeltocht Vragender

VRAGENDER - Wegens groot succes in de voorgaande jaren wordt in Vragender op zondag 10 december opnieuw een winterwandeltocht georganiseerd. De winterwandeltocht start bij Restaurant Beneman. De tocht gaat over verharde en onverharde wegen en paden, en leidt door het prachtige landschap van de Achterhoek, wellicht in winterse sferen. De pauzeplaats is bij pannenkoekenboerderij de Neeth in Barlo. Wandelaars kunnen kiezen uit verschillende afstanden en starten kan tussen 09.30 en 12.00 uur. De kosten bedragen 7,50 euro per persoon en dat is inclusief koffie/thee en koek onderweg en een kop erwtensoep bij terugkomst. De gehele route is bewegwijzerd en er is een toiletvoorziening op de pauzeplek. Graag tijdig reserveren bij Restaurant Beneman via mail info@beneman.nl.


Eind januari start nieuwe groep Move2Bfitkids

LICHTENVOORDE - Eind januari start nieuwe groep Move2Bfitkids voor kinderen met gewrichtsklachten, motorische problemen en overgewicht. De leiding vertelt: "We sporten lekker twee keer per week met dezelfde groep. Eén keer in de week zijn we in het zwembad Meekenesch en doen we heel veel spelletjes of leren verschillende zwemslagen. De andere keer in die week zijn we in de sporthal. We spelen met en tegen elkaar. We leren wat lekker en gezond is en hoe je samen of alleen kunt spelen en sporten. Samen bewegen met plezier! Durf jij mee te doen?" Move2Bfitkids is een twaalf maanden durend programma van Centrum in Beweging, Sensire diëtetiek en zwembad Meekenesch in het kader van ketenaanpak overgewicht jeugd van de gemeente Oost Gelre. Onder het motto 'Samen bewegen met plezier! Durf jij mee te doen?' is een programma opgezet voor kinderen tussen de 8 en 13 jaar met gewrichtsklachten, motorische problemen door overgewicht. Move2Bfitkids wil ze plezier geven in beweging zodat ze een betere conditie krijgen en lekkerder in hun vel gaan zitten. Kinderen (en hun ouders) leren een gezondere leefstijl aan (meer bewegen en gezonder eten) en blijven deze leefstijl ook voortzetten nadat het programma is afgelopen. Alle activiteiten vinden plaats onder begeleiding van kinderfysiotherapeuten, psychomotorische kindertherapeut, sportleraar en een diëtiste. Info en aanmelding: Centrum in Beweging of zwembad Meekenesch of kijk in de advertentie in deze ELNA.