De prille liefde die niet mocht groeien. Foto:  N. Konings
De prille liefde die niet mocht groeien. Foto: N. Konings Foto:

Opnieuw succes voor Marianumtoneel

GROENLO/LICHTENVOORDE - Het zit er weer op voor de jonge acteurs van Marianumtoneel en hun fijne publiek. Donderdag 30 november en vrijdag 1 december speelde Maruanumtoneel 'Licht uit', een klassiek moordmysterie met alle intriges en complotten die daarbij horen.

Stralend middelpunt Jochem de Breker is niet alleen een succesvol muzikant en zanger maar ook het slachtoffer van een gruwelijke moord. Hij heeft al een paar jaar geen nieuwe muziek uitgebracht. De platenmaatschappij zit hem achter de vodden maar Jochem heeft geen haast. Hij geniet nog steeds van veel vrouwelijke aandacht en ook de wodka geeft voldoende afleiding.
Waarom wordt deze vergane glorie dan toch vermoord, nog wel in zijn eigen huis? Politie-inspecteur Van Staal heeft het er maar druk mee. Zijn onderzoek richt zich vooral op jaloerse echtgenoten. Maar moet hij niet dichter bij huis zoeken?

Het publiek van Marianumtoneel bleef donderdag en vrijdag tot het einde in spanning maar mocht uiteindelijk als ooggetuige de moord van dichtbij meemaken. Het spel van de jonge spelers varieerde van vertederend tot ronduit goed.
Ook de samenstelling van de groep liet veel variatie zien, van brugklassers tot bovenbouwers en van alle schoolniveaus die het Marianum rijk is. We hebben er weer van genoten en verheugen ons op de volgende editie van Marianumtoneel.

Jochem in zijn vertrouwde stamkroeg ‘De Goude Geit’. Foto: N. Konings