Kampvuurtjes, glühwein en houthakkers tijdens Let It Snow

LICHTENVOORDE - Op zondag 10 december vanaf 12.00 uur vindt de derde editie van Let It Snow in van Lichtenvoorde plaats. Het gehele centrum van de Lichtenvoorde wordt omgetoverd tot een sfeervol winterwonderland met gezellige kraampjes, lekker eten en drinken, livemuziek, kinderactiviteiten en heuse Winter Games.

Tijdens Let It Snow wordt het hele centrum van Lichtenvoorde in kerstsferen gebracht. Zo zijn er vier sfeerpleinen met onder andere livemuziek in tipitenten, winterse lekkernijen, vuurkorven en glühwein om lekker bij op te warmen. Alle winkels zijn geopend en er zijn diverse kraampjes met leuke artikelen om helemaal in de sfeer van de feestdagen te komen.

Livemuziek
Verschillende lokale en regionale artiesten maken het winterse plaatje compleet met hun muziek. Op de vier sfeerpleinen zijn optredens van onder andere Ed Struijlaart, Snow Coats, TweeFM, JYJ en nog veel meer. Er is zelfs de gelegenheid om zelf liedjes aan te vragen bij een van de artiesten.

Winter Games
Houthakken, boomstam zagen, zwoegen en zweten. Dit jaar worden voor het eerst spectaculaire Winter Games georganiseerd tijdens Let It Snow. Teams van vier personen strijden om de felbegeerde houten bokaal, welke speciaal voor deze gelegenheid is gemaakt door een beeldhouwer. Daarnaast worden er nog meer prijzen vergeven door de verschillende lokale ondernemers. Naast houthakken, zagen en sjouwen draaien de Winter Games ook om behendigheid, samenwerking, kracht en doorzettingsvermogen.

Speciaal voor kinderen
Dit jaar zijn er speciaal voor de kinderen ook een aantal speciale gasten aanwezig. Anna en Elsa, bekend van de film, lopen in het dorp rond om met kinderen te kletsen en met ze op de foto te gaan. Voor peuters en kleuters wordt er een poppenvoorstelling verzorgd in de bibliotheek en de oudere kinderen kunnen marshmallows en broodjes bakken boven het vuur. Tot slot is er ook nog een zweefmolen aanwezig en kunnen kinderen zich laten schminken.

Huiskamer 14
De kerstman is dit jaar niet alleen in Lichtenvoorde om pakjes te bezorgen, maar hij heeft er ook z'n huiskamer ingericht! In Huiskamer 14 kan iedereen komen kijken hoe de kerstman woont en werkt, zo vlak voor kerst. In deze huiskamer heeft de kerstman zijn grote wensenboek achtergelaten waarin iedereen een wens kan opschrijven. Van alle wensen in het grote boek, zal er eentje ook echt in vervulling gaan.


Boeken- en platenmarkt van stichting Vrienden

LICHTENVOORDE – Tijdens de kerstmarkt op zondag 10 december houdt de stichting Vrienden van Antoniushove weer een boeken- en platenbeurs in Careaz Antoniushove tegenover het gemeentehuis. Bezoekers zijn vanaf 11.00 uur welkom in het Grand Café van Antoniushove. Door op die dag boeken, platen of cd's te kopen steunt men de Stichting Vrienden van Antoniushove (VVA). Deze stichting heeft zich ten doel gesteld het leven van de bewoners in de diverse woon- en zorgcentra van Careaz in Lichtenvoorde te veraangenamen. Natuurlijk kan men Vrienden van Antoniushove ook steunen door donateur te worden. Meer informatie daarover is te vinden op de facebookpagina van de Vrienden van Antoniushove.


facebook.com/Vrienden-van-Antoniushove-Careaz


Bonifatius vol muziek tijdens Let It Snow

LICHTENVOORDE - Terwijl de middenstand het buiten laat sneeuwen tijdens Let It Snow is er in de Binifatiuskerk veel muziek. Al sinds enkele jaren weet de Rainbowband onder leiding van Tonnie Weikamp heel veel sfeer te brengen met enthousiaste orkestleden. Voor de stemmige kerstliederen gaat Inter Nos uit Groenlo twee optredens verzorgen onder leiding van Esther van der Heijden en begeleid door pianist Joop Abbink.

Via een prijs gewonnen dankzij AmnestyOostGelre is er nog een prachtig stuk klassieke muziek in de schoot geworpen. De sopraan Annette Weterings zingt in een miniconcert vijf nummers met begeleiding van gitarist Leon Venderbosch.

Verder zijn er weer diverse kramen voor het goede doel zoals 'Vrouwen hier voor Vrouwen daar' die handwerken verkoopt voor pater Wennekes. Ook kan men onder deskundige begeleiding de toren beklimmen.

De aanvangsttijden zijn globaal: De Rainbowband speelt om 13.30 en 15.15 uur, Inter Nos zingt om 14.15 en 16.00 uur en Annette Weterings zingt om 14.45 uur.