HV Erix Meiden C winnen overtuigend van OBW

Zondag 3 december reisden de meiden C van HV Erix af naar Herwen om tegen OBW te spelen.
Het C team van HV Erix kenmerkt zich als een gezellig en hardwerkend team. Zowel individueel maar zeker ook als team maken ze een mooie groei door. De meiden waren erop gebrand om de twee punten mee naar huis te nemen omdat ze met OBW op dezelfde plek in de competitie staan.

Het gelijke niveau was zichtbaar aan het begin van de wedstrijd. Aan beide kanten werd er goed verdedigd en aanvallend werd er om en om gescoord. Eind eerste helft zakte het spel van HV Erix in en kon OBW iets uitlopen. Ruststand 5-3.

De tweede helft liet in eerste instantie hetzelfde beeld zien. HV Erix kon de achterstand van 2 doelpunten niet inhalen, want aanvallend belandden teveel ballen op de keepster van OBW of op de lat. Wel bleef HV Erix goed verdedigingswerk laten zien, ook de keepster hield menig bal uit het doel.

Door over te gaan van een 5-1 verdediging naar een 6-0 verdediging had HV Erix meer vat op het spel van OBW. Het geloof om te winnen was nog niet verdwenen, want opeens werd het tempo verhoogd en wisten ze vanuit alle posities te scoren. Verdedigend werden ballen veroverd en aanvallend werd er meer druk gezet. Dit resulteerde in het lopen van breakouts en ook werd de cirkel mooi aangespeeld waardoor zij kon scoren. Het meegereisde publiek werd getrakteerd op de ene na andere mooie actie met uiteindelijk een verdiende overwinning van 8-12!

A.s. zondag spelen de meiden van de C om 15.30 uur een thuiswedstrijd tegen Reflex. Iedereen is hierbij van harte uitgenodigd om de meiden te komen aanmoedigen.