HV Erix Dames 1 weet punten in eigen huis te houden

Zaterdagavond 9 december 2017 stond voor de dames van HV Erix 1 de wedstrijd tegen AHV Achilles, dames 2 op het programma.

Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, want bij winst zouden de dames van HV Erix de laatste plek op de ranglijst verlaten en een eindje kunnen stijgen. HV Erix begon met een gehavend team aan de wedstrijd; de bank met geblesseerden was dan weer wel goed gevuld.

De wedstrijd werd geopend met een doelpunt door topper van de week Fee te Molder. Echter konden de dames dit goede voorbeeld zelf niet volgen. Er werd slecht gepraat in de verdediging en niet gescoord in de aanval en zo stond de stand na 10 minuten op 0-4. Gelukkig schrokken de dames op tijd wakker, dit kwam mede door de rentree van Nans Weelink die terug was van een rondreis door Afrika en direct 2x het net wist te vinden. De stand werd door goede inzet recht getrokken naar 4-4. De rest van de eerste helft ging gelijk op; ruststand 12-11 in het voordeel van de Erix-dames.

Na rust ging HV Erix flitsend van start; er werd goed samengespeeld in de aanval, dit soms tot frustratie van de dames uit Apeldoorn. Door mooie aanvallende combinaties liep HV Erix uit tot een stand van 18-13, maar helaas konden ze dit niet doorzetten. Door te slordig spel lieten ze de tegenstander weer inlopen tot een stand van 18-17. Gelukkig voorkwam Erix dat de wedstrijd kantelde en gaven ze op het juiste moment weer voldoende gas, eindstand 25-20 en een 9e plek op de ranglijst.

Volgende week zondag spelen de dames van HV Erix de derby tegen het op de tiende plek geklasseerde Pacelli DS2 in Zieuwent. Dat belooft ook weer een spannende wedstrijd te worden.