LZV Kuypers H&W zet stijgende lijn tegen CFM Transito door

Door de hevige sneeuwval begon de wedstrijd vrijdag in de Hamalandhal iets later dan gepland. LZV Kuypers H&W trad aan zonder de geblesseerde Dick Hulshort (lies) en Yasin Erdal (enkel) tegen CFM Transito. LZV begon slap aan de wedstrijd. Het was de stugge tegenstander die feller in duels was en het moeilijk maakten voor LZV om met hoog bal tempo te spelen. De gasten scoorden daardoor al snel de 0-1. LZV voetbalde in de fase daarna alleen maar tegen zichzelf. Het bal tempo was te laag, aannames waren niet goed en het dynamische spel van LZV was ver te zoeken. CFM Transito maakte hier gebruik van en kwam halverwege de 1e helft op 0-2.

LZV werd tijdens de time-out wakker geschud door coach Serkan Kav. Daarna kwam LZV veel beter in het spel en de aansluitingstreffer kwam op naam van Cüneyt Avsar door een individuele actie. Het dynamische spel en het goed verdedigen als team zorgde al gauw voor de gelijkmaker van Nikzad Mahbobi. Na een aanval over verschillende schijven was het weer Cüneyt Avsar die de 3-2 op het scorebord zette. Yordi de aangever op de 3-2 zorgde nu zelf met een "panna" en een "sleepbeweging" voor de 4-2 eindstand in de 1e helft.

In de 2e helft kwam LZV niet meer in de problemen, maar pas 5 minuten voor het einde maakte aanvoerder Yordi Orriëns de verlossende 5-2 op een spectaculaire manier. CFM Transito speelde kort daarop met een meevoetballende keeper, maar dat werd direct afgestraft door Yordi Orriëns en Cüneyt Avsar die de eindstand bepaalden op 7-2.

De stijgende lijn werd doorgezet en volgende week speelt LZV uit tegen Jogadores wat tevens de laatste wedstrijd is voor de winterstop. LZV gaat aan de leiding in de 2e periode en zo willen ze de winterstop ook ingaan.