ZSOM in Antoniushove

ZSOM in Antoniushove

LICHTENVOORDE - Elke vrijdagmiddag om 15.00 uur wordt het tv-programma van de ZSOM uitgezonden in Antoniushove. Op vrijdag 15 december ziet het programma er als volgt uit.

ZSOM Regiojournaal
Nieuws en actualiteiten uit de regio.
Jubileumconcert vrouwenkoor Zang en Vriendschap         
Dit koor bestaat 25 jaar en dat vierden zij zoals alleen een koor het kan; ze zingen het dak eraf. Er werd een spectaculaire jubileumconcert gegeven op zaterdag 25 november in Theater Astoria te Winterswijk. Medewerking werd verleend door Johan Meerdink, die het koor op de piano begeleidde en Dansstudio Vieberink uit Aalten die een aantal dansen liet zien. Tijdens dit concert werd de bezoeker dan verrast door een mix van liedjes, dans en pianomuziek. Het thema van het concert was liedjes en dansen uit films en musicals. Vandaag het eerste deel van dit concert.
ZSOM Regiojournaal
Nogmaals nieuws en actualiteiten uit de regio.
De Klas van Komrij
Oud-klas- en schoolgenoten van Gerrit Komrij praatten over hun herinneringen aan de schrijver/dichter/bloemlezer in hun schooltijd tijdens de vroege jaren '60. Ze deden dat in een klaslokaal van de oude HBS aan de Zonnebrink in Winterswijk op 16 november j.l.. De gesprekken concentreren zich op de periode dat Gerrit Komrij van de 3e klas van de HBS overstapte naar de 4e klas van het gymnasium. In die tijd was het op zich al bijzonder dat een jongen uit een arbeiderswijk naar de HBS ging. Nog uitzonderlijker was het feit dat iemand zonder in de eerste middelbare schooljaren klassieke talen te hebben gehad, halverwege een overstap maakte naar het gymnasium. In het op te nemen programma was ruim aandacht voor de belangstelling die Komrij toen al koesterde voor de literatuur, en met hem een aantal klasgenoten. Ook de rol die Komrij innam tijdens klasse-avonden en culturele bijeenkomsten kwamen aan bod. Het in die tijd toch lastig bespreekbare aspect van homoseksualiteit en de coming-out van Komrij waren eveneens onderwerp van gesprek. In totaal kwamen 10 klas- en/of schoolgenoten aan het woord. Het project is het resultaat van samenwerking tussen het Gerrit Komrij College, RTV Slingeland en ZSOM Omroep Groenlo. Vandaag het laatste deel.


www.zsom.nl


BLAM Veldman junior gepromoveerd

LICHTENVOORDE - Donderdag 7 december is oud plaatsgenoot B.L.A.M. Veldman (BLAM Veldman jr.) aan de Universiteit van Amsterdam gepromoveerd tot doctor in de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, na de verdediging van een proefschrift getiteld: Informatiegestuurd modelmatig fiscaal toezicht.