Vlnr Anita Overkamp-Altink, Rianne Janssen, Monique Labrie en Johnny Janssen. Foto: Theo Huijskes
Vlnr Anita Overkamp-Altink, Rianne Janssen, Monique Labrie en Johnny Janssen. Foto: Theo Huijskes Foto: Theo Huijskes

Tweede editie van 'Eat to meet Groenlo'

GROENLO - In december 2016 was het de familie Janssen uit Groenlo, bestaande uit Johnny en Rianne samen met hun dochters Eline en Julia, die aan de keukentafel het initiatief ontvouwde voor een 'Eat to meet Groenlo'. Een eetconcept, waarbij Nederlanders in contact werden gebracht met hier woonachtige nieuwkomers. De bijeenkomst in destijds CC De Bron werd gekenmerkt door drie karakteristieke eigenschappen: ontmoeting, kennismaking en verbinding.

Door Theo Huijskes

Het initiatief van de familie Janssen, dat van alle kanten ongekend veel belangstelling en spontane en warme waardering genoot, krijgt op donderdag 21 december met een tweede editie een vervolg. De meeting wordt dan gehouden in het nieuwe sociaal cultureel centrum De Mattelier, en begint om 18.00 uur en duurt tot 21.00 uur. Deze keer onder het motto 'Neem je favoriete gerecht en bord en bestek en delen maar!'

Nu voor geheel Oost Gelre
Was het gebeuren vorig jaar bestemd voor de daarvoor in aanmerking komende doelgroepen en belangstellenden uit Groenlo, deze keer wordt met de uitnodiging een beroep gedaan op geïnteresseerden uit de gehele gemeente Oost Gelre. Daarnaast is er wat betreft de invulling van het diner een wijziging doorgevoerd. "De gasten dienen nu hun favoriete hoofdgerecht of nagerecht zelf mee te nemen om het eten vervolgens ter plekke met elkaar te delen. Op deze wijze hopen wij verzekerd te zijn van een grote verscheidenheid aan gerechten. Wij leren elkaar en andere gerechten en smaken kennen", aldus Johnny en Rianne Janssen. "Alleen het voorgerecht, bestaande uit twee soorten soep met brood, wordt door ons als organisatie, daarbij ondersteund door Albert Heijn Groenlo als sponsor, verzorgd."

Dat het succes van 2016 het nodige in beweging heeft gezet, blijkt de vervolg activiteit 'Oliebollen eten!' en het opzetten van het Taalcafé Groenlo in augustus van dit jaar. Om allerlei initiatieven te ondersteunen is in augustus de Stichting Ontmoet en Ontwikkel Oost Achterhoek opgericht. De familie Janssen heeft bij Eat to Meet medewerking gekregen van deze stichting en daarnaast de nodige ondersteuning van de Stichting Cultuur in de Wijk.

Een eigen verhaal vertellen
De Stichting Ontmoet en Ontwikkel Oost Achterhoek, met aan het roer Anita Overkamp-Altink, Monique Labrie, Inge Reijrink en Linda van der Berg, richt zich op meerdere specifieke doelgroepen, die herkenning zoeken. Anita en Monique in koor: "Personen die hun sociale netwerk willen vergroten en eenzaamheid verkleinen, waarbij de ontwikkeling centraal staat."
Met ondersteuning van de Stichting Cultuur in de Wijk worden de deelnemers 's avonds tijdens het eten in de gelegenheid gesteld om mooie, eigen verhalen te vertellen. "Het is toch bijzonder leuk om mensen op deze manier met elkaar te verbinden." Deze verhalenvertellers kunnen 's middags begeleid en gecoacht worden door een professionele verhalenverteller/theatermaker om hun verhaal nog beter voor het voetlicht te brengen. Belangstellenden die graag hun verhaal willen vertellen, kunnen zich daarvoor tot en met vrijdag 15 december aanmelden bij Harry ten Brinke, harry@boogiewoogie.nl of via tel. 0543-515569 of 06-48456552.
Johnny en Rianne, alsmede Anita en Monique willen iedereen van harte uitnodigen aan tafel. "Oud, jong, alleen of met de gehele familie. Kom en deel. Het belooft een gezellige avond te worden met lekker, gevarieerd eten, alsmede met foto's, muziek en verhalen. Wil je deelnemen? Meld je dan aan vóór 18 december a.s. via eattomeetgroenlo@gmail.com. Daarnaast zijn ook vrijwilligers, die ons willen ondersteunen, van harte welkom. Bovendien zijn naast Albert Heijn Groenlo, SCC De Mattelier en niet te vergeten de gemeente Oost Gelre sponsoren dan wel donateurs of begunstigers te allen tijde van harte welkom!"