Het Gemengd Koor Lichtenvoorde tijdens een eerder kerstconcert. Foto: PR
Het Gemengd Koor Lichtenvoorde tijdens een eerder kerstconcert. Foto: PR Foto:

Kerstconcert van Gemengd Koor Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - Traditiegetrouw geeft het Gemengd Koor Lichtenvoorde een kerstconcert, en wel op zondag 17 december in de Sint Bonifatiuskerk in Lichtenvoorde.

Tijdens dit 45ste kerstconcert wordt een gevarieerd programma van sfeervolle kerstmuziek gezongen in het Nederlands en in andere talen: Naast drie mooie Christmas carols hoort men onder andere de Kerstsuite van Tim van der Weide en een Zweeds kerstlied naar een Marialegende van Kåge Liefwendal. Dit jaar zal een gastoptreden verzorgd worden door de (klein)kinderen van de koorleden. Hun bijdrage bestaat uit zang, gitaar- dwarsfluit- en trompetmuziek. Antoon Driessen zal het kerstverhaal in het Achterhoeks dialect vertellen. Bij het slotlied 'O du fröhliche, o du selige', (in het Nederlands gezongen) worden alle aanwezigen uitgenodigd om mee te zingen met het koor en met de kinderen.
Het Gemengd Koor Lichtenvoorde staat onder leiding van dirigent Jan Draaijer en wordt op de piano begeleid door Bas Tieltjes. Het concert begint om 15.00 uur. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage na afloop wordt zeer op prijs gesteld.


Christmas carols met de 'Franse slag'

LICHTENVOORDE - In de Johanneskerk in Lichtenvoorde zijn op dinsdag 19 december van 19.30 tot 20.30 uur Christmas Carols te horen en te zingen, maar dan met de 'Franse slag'.

Een prachtige oude Engelse traditie is het samen zingen van kerstliederen. Op dinsdag 19 december is er in de Johanneskerk een sfeervolle kerstsamenzang, met muzikale klassiekers uit verschillende tradities en landen. Deze keer wordt er aan de aloude Christmas carols een unieke draai gegeven. Het worden kerstliederen, letterlijk en figuurlijk, met een Franse slag. De muzikale medewerking is onder andere in handen van Xandra Storm met haar Orgue de Barbarie, dat is de Franse naam voor een draaiorgel. Met haar mini-draaiorgel was zij al eerder te gast in de Johanneskerk. Dat leverde een unieke samenwerking op die nu een vervolg krijgt. De leiding is in handen van ds. Hans Hinkamp, die ook een Frans kerstverhaal zal vertellen. Iedereen, van jong tot oud, is van harte uitgenodigd om mee te zingen, maar alleen luisteren mag natuurlijk ook.


Kerstevent in het Wentholtpark

LICHTENVOORDE - Het Wentholtpark staat op zondag 17 december in het teken van het jaarlijkse kerstevent. Hoogtepunt bij dit sfeervolle evenement voor het hele gezin zijn een levende kerststal met gezinswandelroute van ongeveer 900 meter. De toegang is gratis.

De met kaarsen verlichte wandelroute voert langs midwinterhoorns, vuurkorven en zingende koren uiteindelijk naar de kerststal. Ook een 'herberg' is aanwezig waar bezoekers kunnen genieten van een drankje. Aan de kinderen is natuurlijk ook gedacht. Voor hen zijn er marshmallows verkrijgbaar om te verwarmen bij één van de vele vuurkorven. Er zijn diverse activiteiten voor de jeugd. Alle kinderen krijgen een gratis sterretje die ze kunnen aansteken bij één van de vuurkorven.

Een nieuwe belevenies wordt gevormd door het bekijken van een levende kerststal. Het is geen statisch geheel, maar dynamisch met continu improviserende acteurs van toneelvereniging Advendo Lichtenvoorde die het publiek meeneemt naar de gebeurtenissen in en rond de stal. Uiteraard zijn de bijbehorende dieren aanwezig. Aangekomen in het park wordt men verwelkomd door de 'olde roope' van midwinterhoorns. Volgt de bezoeker daarna de honderden kaarsjes, dan wandelt men bij de galmen van de midwinterhoorns en langs het gevoelige gezang van het koor richting de kerststal. De toegang tot het park en de kerststal is gratis.

Het kerstevent wordt gehouden op zondag 17 december in het Wentholtpark in Lichtenvoorde van 15.00 tot 20.30 uur. De toegang en parkeren zijn gratis. Voor de levende kerststal kan men gebruik maken van de parkeerplaatsen bij de sporthal, de Koemstraat en Nieuwmarkt.


Facebook: Wentholtpark

Foto: PR Wentholtpark