Makelaar Atse ten Brinke van Gierkink Makelaars bij één van de te koop staande panden. Foto: PR
Makelaar Atse ten Brinke van Gierkink Makelaars bij één van de te koop staande panden. Foto: PR Foto:

Gierkink Makelaardij scoort met iMakelaar

LICHTENVOORDE - Al in 1999 bedacht Silvio Gierkink van Gierkink Makelaardij het concept 'makelaar op maat', een concept waarbij de klant kan kiezen welke service hij afneemt bij de makelaar. Het plan verdween in de bureaula maar werd weer helemaal actueel door de veranderingen in de markt.

Door Kyra Broshuis

Het plan krijgt de nieuwe naam iMakelaar en blijkt een schot in de roos. "Het idee is altijd in ons achterhoofd blijven spelen", vertellen Annet Gierkink, medewerker binnendienst en Atse ten Brinke, makelaar. "Wij houden ons uitsluitend bezig met makelen, een hele bewuste keuze, en bewegen mee met de vragen vanuit de markt. Het idee van makelaar op maat past daar heel goed bij. Omdat tegenwoordig heel veel online te regelen is hebben wij onlangs iMakelaar geïntroduceerd. Een prachtig concept waarmee mensen, naar keuze, een deel van de makelaarstaken overnemen".

Alles online
Bij iMakelaar gebeurt veel online waardoor de klant op elk gewenst moment aan de slag kan. "De klant kan vooraf aangeven wat hij wél zelf of juist níet zelf wil regelen. We zien dat veel mensen ervoor kiezen om bijvoorbeeld zelf de bezichtigingen te doen", legt Annet uit. "Maar ook zelf professionele foto's maken of de wervingstekst schrijven is mogelijk. Daarmee bespaart de klant op de makelaarskosten. Van een situatie van makelaar en klant gaan we steeds meer naar een echte samenwerking toe, deze betrokkenheid is een mooie ontwikkeling. Alles is mogelijk, ook een tussentijdse overstap van iMakelaar naar full service".

Ondersteuning
Gierkink Makelaardij is een lokaal opererend kantoor en kent de plaatselijke markt als geen ander. "Daar kan de klant optimaal van profiteren. Wij zijn op de achtergrond altijd aanwezig, klanten kunnen zo hier binnenlopen of even bellen. Dat is het mooie van iMakelaar; je hebt altijd de ondersteuning van je eigen NVM-makelaar met alle voordelen die daarbij horen zoals een grote database en directe plaatsing op Funda. Wij blijven heel dicht bij onze klant staan. Dat is het voordeel van een lokaal opererende makelaar. Het afgelopen jaar hebben al veel klanten gebruik gemaakt van iMakelaar en de eerste verkopen zijn een feit. Maar natuurlijk blijven we ook zelf alle makelaarstaken uitvoeren. Onze klanten hoeven geen gebruik te maken van iMakelaar als ze dat niet wensen. Wij passen ons aan aan de vraag van de markt. En zo hoort het ook."

Meer informatie kunt u vinden op de website.


www.gierkink.nl