Tim Aafjes tijdens een les. Foto: PR
Tim Aafjes tijdens een les. Foto: PR

Dansafdeling Penta Winterswijk
presenteert zich in Groenlo

GROENLO/WINTERSWIJK - In Winterswijk, maar zeker ook daarbuiten, is de afdeling Penta Dance Department van Penta Winterswijk binnen de danswereld een bekend en gerenommeerd fenomeen. Dansers worden hier, onder de bezielende leiding van Tim Aafjes, met veel toewijding en vooral plezier en passie voor het dansen de kneepjes van onder andere Hiphop aangeleerd.

Toen de eigenaresse van Dansschool Jesz, Jessica Kater uit Groenlo besloot om te stoppen met het geven van danslessen was het voor haar duidelijk dat ze graag zou zien dat haar leden werden ondergebracht bij een vereniging en/of dansschool waar de kwaliteit zou worden gewaarborgd. Haar keuze viel hierbij op het Penta Dance Department.

Deze uitdaging heeft Penta Winterswijk na enige overwegingen aangenomen. Nu konden immers inwoners van Groenlo, jong en oud, hun geliefde sport blijven uitoefenen en deel gaan uitmaken van het Penta Dance Department. Op zaterdag 9 december hebben leiding en leden van Penta Dance Department zich gepresenteerd aan de leden in Groenlo. Hiervoor hadden zij een speciaal programma samengesteld. Allereerst deed Tim Aafjes een woord van welkom, stelde de leiding voor en gaf uitleg over de dansstijlen die binnen Penta Dance Department op het programma staan.

Bij de Hiphop is dit onder andere Popping, Oldschool, Feminine, Hiphop house, Vogue, Locking, Hiphop lyrical en Dancehall. Daarnaast wordt er les gegeven in Kidsdance en Moderne dans.

Tim gaf twee interactieve workshops waarin verschillende stijlen Hiphop werden aangeleerd. Tijdens de workshops was er al een prettige samenwerking tussen de huidige leiding en de leiding die vanaf 1 januari collega's zullen worden en samen Penta Dance Department afdeling Groenlo gaan runnen. Ook de aanwezige potentiƫle leden waren enthousiast en de eerste inschrijvingen zijn een feit. Vanaf 1 januari 2018 neemt Penta Dance Department officieel het stokje over en gaan op de nieuwe locatie aan de Mattelierstraat in Groenlo de lessen verzorgen.