Gouden medaille voor Femke. Foto: PR
Gouden medaille voor Femke. Foto: PR Foto:

Sporters nomineren

Sporters nomineren

OOST GELRE - Welke sporter of sportteam of sportvrijwilliger verdient het om in de spotlights gezet te worden op het podium tijdens Koningsdag? Wie een kandidaat weet, mag mailen naar info@sportverkiezingoostgelre.nl of de favoriet nomineren via de facebookpagina van Sportverkiezing Oost Gelre.

Jaarlijks organiseert de Sportverkiezingsraad de Sportverkiezing van de Gemeente Oost Gelre. Tijdens de Sportverkiezing worden sporters, sportteams en sportvrijwilligers die een buitengewone prestatie hebben geleverd in het zonnetje gezet. Ongetwijfeld zijn er in het afgelopen jaar 2017 weer opmerkelijke prestaties geleverd door sporters en sportploegen uit onze gemeente. Tijdens de Sportverkiezing wordt er uit verschillende genomineerden een Sportman, Sportvrouw, Sportploeg en Sporttalent van het jaar gekozen. Tevens wordt de prijs voor Vrijwilliger van het jaar uitgereikt.
De organisatie van de sportverkiezing is in handen van de Sportverkiezingsraad, die nauw samenwerkt met de gemeente Oost Gelre. De raad bestaat uit een aantal vertegenwoordigers van sportverenigingen uit de gemeente. De sportverkiezing wordt jaarlijks gehouden tijdens Koningsdag op 27 april op de Markt in Lichtenvoorde.
Alle sportverenigingen in de gemeente Oost Gelre worden aangeschreven met het verzoek genomineerde(n) van hun vereniging voor te dragen. Maar inwoners van de gemeente Oost Gelre wordt gevraagd om sporters en teams te nomineren, waarvan zij vinden vindt dat zij in het jaar 2017 een buitengewone sportprestatie hebben geleverd. Nomineren kan door een mail te sturen naar info@sportverkiezingoostgelre.nl, onder vermelding van de naam van de sporter, de sport waarin de prestatie is geleverd en wat er gepresteerd is. Nomineren kan tot en met 14 januari. Op het moment dat alle genomineerden bekend zijn, wordt dat bekend gemaakt in de Groenlose Gids en de ELNA. Daarbij worden de genomineerden voorgesteld. Uit deze genomineerden worden per categorie de winnaars gekozen.


sportverkiezingoostgelre.nl


Goud voor Femke ten Have van KSH

HARREVELD - Zaterdag 9 december was de eerste voorronde van de 4e en (een deel van de) 5e divisie. Lisa Domhof, Evi Goldewijk en Femke ten Have van KSH Gym en Streetdance mochten het spits afbijten. Voor Lisa is dit het eerste jaar in de 4e divisie. De spanning was dan ook aanwezig waardoor ze een paar keer van de balk viel. Verder had Lisa een keurige wedstrijd, vooral vloer en sprong waren erg netjes, en dat leverde een achttiende plaats op.

Evi turnde ook een nette wedstrijd. Met name op brug had Evi een zeer moeilijke oefening, helaas viel ze met ophurken. Gelukkig was de rest van haar wedstrijd netjes en behaalde ze een keurige zesde plek. Femke was niet helemaal fit tijdens haar eerste wedstrijd. Desondanks turnde ze alles zeer stabiel en wist ze een zeer goede balk oefening neer te zetten. Dit alles leverde haar een gouden medaille op.
Daarna was het de beurt aan Cis klein Gebbinck, Isa Krabbenborg en Marit Schutten. Cis en Isa sprongen allebei zeer nette sprongen en werden op dit toestel tweede en derde. Helaas moesten beide meiden wat tegenslagen incasseren op brug en balk. Op vloer lieten de meiden mooie stabiele oefeningen zien, waardoor Cis een 23ste plek wist te behalen en Isa een tiende plek. Marit begon ook op sprong waar ze een nette overslag sprong, brug was netjes maar werd helaas niet heel hoog gewaardeerd. Op balk liet Marit een fantastisch oefening zien met hoge elementen en zonder vallen. Ook vloer was erg netjes. Marit behaalde een achttiende plek.