Er is geen kampioensfoto gemaakt; daarom alleen Aaron Albeck. Foto: Eric Schurink
Er is geen kampioensfoto gemaakt; daarom alleen Aaron Albeck. Foto: Eric Schurink

Ook Litac 1 senioren kampioen

LICHTENVOORDE - Nadat eerder het eerste jeugdteam al kampioen werd in de hoofdklasse (de hoogste regionale klasse), sleepte het eerste herenteam - eveneens in de hoofdklasse – vorige week het kampioenschap binnen.

In Nijmegen werden de lokalen met 7-3 verslagen door Sander Spijkers, Aaron Albeck en Colin Peper (Jarno de Kruijff kwam niet in actie). Na het dubbel was de echte strijd al beslecht en kon de champagne aanrukken.

Na een aantal seizoenen landelijke 3e divisie gespeeld te hebben, was Litac 1 in het voorjaar gedegradeerd uit de landelijke divisie door toedoen van personele problemen. Met het verlies van twee teamgenoten is de zoektocht begonnen naar een derde man. De oplossing kwam in de gedaante van Colin Peper. Colin, afkomstig vanuit het tweede team, kwam het eerste team aanvullen om te vechten voor promotie. Daarnaast kwam Jarno de Kruijff terug om als invaller te fungeren. Met vier man sterk begon Litac 1 aan het nieuwe seizoen met maar één doel: directe promotie afdwingen door middel van kampioenschap.

De eerste seizoenshelft ging voorspoedig. Na vijf wedstrijden was er al een klein gat geslagen met de concurrentie. Bit.nl Ede en Zevenaar leken de voornaamste uitdagers. Met een keurige 6-4 tegen Bit.nl kwam het grootste gevaar vanuit Zevenaar, maar met de 8-2 overwinning op Zevenaar in de voorlaatste wedstrijd, was het kampioenschap binnen handbereik. Vier punten tegen Nijmegen waren genoeg om het kampioenschap te grijpen. Er werden er maarliefst zeven gehaald, genoeg voor het kampioenschap en de rentree in de landelijke 3e divisie.

Voor de winterperiode ligt er weer een uitdaging om het team op sterkte te krijgen. Colin Peper zal een stapje terug doen en doordat Aaron Albeck en Jarno de Kruijff vanwege werk niet in de mogelijkheid zijn elke uitwedstrijd te spelen is er een extra speler nodig. Op dit moment wordt er door de spelers en technische staf hard gezocht naar een geschikte versterking.
Zowel het eerste jeugdteam als het eerste seniorenteam zullen in het voorjaar hun wedstrijden op zaterdag afwerken. Hiermee herleven de aloude Supersaturdays weer. Support is deze dagen meer dan welkom.


Voltigevereniging start nieuwe groep

LICHTENVOORDE - Voltige Vereniging Lichtenvoorde start op 27 januari met een nieuwe groep. De sport is zeer geschikt voor iedereen die van sporten in teamverband, van turnen, gym, acrogym én van van paarden houdt. Voltige is gymnastiseren op een paard. Deze sport wordt beoefend op verschillende niveaus. Op dit moment heeft de vereniging twee wedstrijdteams. Wie meer wil weten over de club of eens een proefles wil meedoen, kan mailen naar joyceroemaat@hotmail.com of kijken op de website.


vvlichtenvoorde.jimbo.com