Jerry van der Meulen. Foto: PR
Jerry van der Meulen. Foto: PR Foto:

Jerry van der Meulen lijsttrekker D66

Jerry van der Meulen lijsttrekker D66

OOST GELRE - D66 Oost Gelre zal bij de komende gemeenteraadsverkiezingen met een grotendeels verjongde lijst meedoen. D66 mocht veel nieuwe leden verwelkomen in Oost Gelre. Dit is uiteraard terug te vinden op de kandidatenlijst.

Naast Jerry van der Meulen en Jan Janssen, respectievelijk uit Lichtenvoorde en Groenlo, zijn er diverse nieuwe namen in de top van de lijst. Op plaats drie staat Jan-Willem van Ooijen uit Lichtenvoorde, nummer vier is Linda van der Berg uit Groenlo, tevens eerste vrouw op de lijst. De top van de lijst wordt compleet gemaakt door nog een jonge D66'er: Jarno Hilge uit Groenlo.

Gezien de uitslag voor de Tweede Kamerverkiezingen waarbij D66 zeer hoog scoorde, gaat de partij ook voor Oost Gelre uit van een flinke winst in raadszetels.

De kandidatenlijst ziet er als volgt uit: 1. Jerry van der Meulen, Lichtenvoorde; 2. Jan Janssen, Groenlo; 3. Jan-Willem van Ooijen, Lichtenvoorde; 4. Linda van der Berg, Groenlo;
5. Jarno Hilge, Groenlo; 6. Sylvia Ansink, Lichtenvoorde; 7. Annelies Veltmaat, Lichtenvoorde; 8. Eric Zwiebel, Groenlo; 9. Henny Soesman-Wegman, Lichtenvoorde; 10. Ans Nieuwenhuis, Groenlo; 11. Tjerk Wiggers, Lichtenvoorde; 12. Ton Huinink, Groenlo.


Verkiezingsprogramma PvdA vastgesteld

OOST GELRE - Onlangs zijn de leden van de PvdA Afdeling Oost Gelre bijeengeweest in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. In De Mattelier te Groenlo bogen de leden zich over de definitieve inhoud van het verkiezingsprogramma en de vaststelling van de kandidatenlijst.

Na een korte toelichting op het programma door de programmacommissie en discussie over enkele wijzigingsvoorstellen werd het verkiezingsprogramma nagenoeg onveranderd vastgesteld. Dit verkiezingsprogramma is te lezen op de site van de afdeling: www.pvdaoostgelre.nl.

Vervolgens werd de definitieve kandidatenlijst vastgesteld. De beide huidige raadsleden: Richard Klein Tank en Peter Baks kregen plek 1 en 2 op de lijst toebedeeld, waarbij fractievoorzitter Richard Klein Tank opnieuw de lijsttrekker is. Op plek 3 staat nieuwkomer en tevens eerste vrouwelijke kandidaat: Annelies Donderwinkel. Huidig commissielid Jos te Molder, tevens nieuw op de lijst, bezet plek 4. Bekend Grollenaar Boukhiyar Taouil staat op 5, het jonge talent Derk Jan Venema op 6 en good old Kees van den Hoek op 7.

De lijst wordt gecompleteerd door betrokken en enthousiaste leden die vanuit hun persoonlijke en/of maatschappelijke achtergrond en expertise de PvdA Oost Gelre een warm hart toedragen en middels hun kennis en ervaring de fractie willen ondersteunen in haar politieke werkzaamheden.

De komende tijd wil de PvdA gebruiken om de kandidaten aan de kiezers van Oost Gelre te presenteren en de standpunten en visie betreffende de gemeente Oost Gelre uit te dragen.


pvdaoostgelre.nl

facebook.com/OostgelrePvda


De PvdA-kandidaten voor Oost Gelre. Foto: PR