Nieuwe vesten voor KSH dames 1. Foto: PR
Nieuwe vesten voor KSH dames 1. Foto: PR

Filmavond in 2Gether met 'To the wonder'

Filmavond in 2Gether met 'To the wonder'

LICHTENVOORDE - Op zaterdagavond 16 december draait de film To The Wonder in 2Gether aan de Dijkstraat 13. Wat is dit voor liefde die ons liefheeft, fluistert een vrouwenstem in de voice-over bij de start van de film…

De geliefden Neil en Marina hebben zich teruggetrokken op een Frans eiland waar ze genieten van elkaar en hun ongelukkige verleden achter zich proberen te laten. Neil denkt met Marina de vrouw van zijn dromen te hebben gevonden, en belooft haar eeuwige trouw. Als twee jaar later de liefde wat verwatert, ontmoet Neil zijn oude vlam Jane. De twee worden hopeloos verliefd en dat brengt Neil in een lastige positie. Marina twijfelt ondertussen aan haar liefde voor Neil en vraagt priester Father Quintana om advies. Father Quintana is zelf in conflict met zijn geloofsovertuiging, hij voelt niet meer de toewijding die hij in de begindagen had. Neils tweestrijd met de twee vrouwen en Father Quintana's strubbelingen met het geloof zorgen ervoor dat beide met verschillende vormen van liefde leven.

De film start om 20 uur en duurt ongeveer twee uur. Vanaf 19.30 uur is er koffie of thee te drinken. De toegang van de film is gratis. De filmavond wordt georganiseerd door LICHT.


Nieuwe vesten voor
volleybaldames KSH

HARREVELD - Het eerste damesteam van KSH Volleybal is voorzien van nieuwe vesten, gesponsord door Pedicure Monique uit Harreveld. De nieuwe, groene vesten worden al veelvuldig gebruikt door de dames. De vesten passen mooi bij de nieuwe wedstrijdshirts die KSH voor alle teams gaat aanschaffen. Een aantal seniorenteams zijn al voorzien van deze shirts.

De dames speelden op zaterdag 2 december de topwedstrijd tegen Dash, de nummer 1 van de competitie. Met een bos bloemen en een bedankje voor de sponsor Monique, kon de warming up beginnen. Van Monique kregen de speelsters nog een heerlijke voetcrème, die ze na afloop van de wedstrijd zeker konden gebruiken. Het was een spannende wedstrijd, waarbij het gelijk op ging. Na een 2-2 tussenstand ging Dash er net met de winst vandoor in de vijfde set en werd het 2-3 voor Dash.
KSH dames 1 staat nu op de tweede plek van de competitie met zes punten achter op de nummer 1 Dash.


Workshop kaarten maken met wasco

LICHTENVOORDE - Encaustic art is de techniek waarbij men door het verwarmen van wasco mooie kleurige creaties kunt maken. Door te strijken of te stempelen worden verschillende effecten bereikt. Met een kroontjespen zijn er vervolgens nog eigen accenten aan mee te geven. Leuk om als wenskaart te versturen of als decoratie in je eigen kamer.

Op donderdag 14 december, van 14.30 tot 16.30 uur en op zaterdag 16 december van 10 tot 12 uur is er bij LICHT aan de Dijkstraat 13 de gelegenheid om mee te doen met een workshop 'kaarten maken', waarbij de encaustic art-techniek wordt gebruikt. Van de deelnemers wordt een eigen bijdrage gevraagd van 3,50 euro voor drie zelf te maken kaarten. Opgave voor de workshop is niet verplicht maar wel handig. Er kunnen maximaal acht mensen per gelegenheid mee doen. Eventuele aanmelding via 06 – 36326764. Maar men kan ook 'op de pof' binnen lopen. Voor koffie of thee wordt gezorgd.