De kerstman schudt burgemeester Annette Bonsvoort de hand. Foto: Annekée Cuppers
De kerstman schudt burgemeester Annette Bonsvoort de hand. Foto: Annekée Cuppers Foto:

Let It Snow: anders dan andere kerstevenementen

LICHTENVOORDE - Aan de enthousiaste organisatie van Let It Snow heeft het zeker niet gelegen, nieuwe mensen met volop frisse ideeën die vast voornemens waren er een mooi feestje van te maken. Helaas gooide hevige sneeuwval afgelopen zondag roet in het eten bij de derde editie van dit Lichtenvoordse kerstevenement en daarom viel het bezoekersaantal wat tegen. De echte 'die-hards' lieten zich echter niet door het weer uit het veld slaan en genoten van warme chocomelk, live muziek en de sfeervolle aankleding.

Door Annekée Cuppers

De organisatie van Let It Snow kent dit jaar bijna allemaal nieuwe gezichten. Naast oud-gediende Han ter Woerds trekken Natasja te Linde, Sanne Elferink, Ramón Heijnst, Aad Witteveen en Anja Onstenk enthousiast en met een frisse blik de kar van dit jaarlijkse evenement. Natasja: "We zijn pas sinds oktober in deze samenstelling bij elkaar maar tijdens het eerste overleg kwamen er al veel geweldige ideeën naar voren, waarvan Huiskamer 14 en de Wintergames er slechts enkele zijn. Het ontbrak gewoon aan tijd om alle plannen uit te voeren maar dat wil zeggen dat er voor volgend jaar al weer heel wat in het vat zit. Met zoveel kerstmarkten in de regio willen we wel onderscheidend zijn en het publiek echt wat laten beleven."

Huiskamer 14
In eerste instantie leek het weer nog wel mee te vallen toen burgemeester Bronsvoort om twaalf uur officieel de huiskamer van de kerstman kwam openen. Veel publiek kwam even binnenkijken in het knusse huisje op nummer veertien aan de Korte Rapenburgsestraat. Eenmaal binnen konden bezoekers in het grote boek van de kerstman een kerstwens noteren, voor henzelf of voor een ander. Een of meerdere van deze wensen zullen in vervulling gaan, beloofde Han ter Woerds namens de organisatie. "Het is afwachten wat voor wensen er ingediend worden en wat haalbaar is. Zo is het wellicht simpeler om op een ludieke manier een meet & greet met Beyoncé te regelen dan er voor te zorgen dat Feijenoord volgend jaar weer kampioen wordt."

Wintergames
Ook nieuw dit jaar waren ook de Wintergames. Vijf teams streden onder inmiddels barre weersomstandigheden om te laten zien dat zij uit het juiste hout gesneden waren. Team SHH eindigde na een heel parcours met onder andere hout zagen, stormbaan lopen en spijkerbroekhangen op de eerste plaats en mocht een prachtige houten bokaal, gemaakt door Tonnie Orriëns, in ontvangst nemen.

De winnaars van de Winter Games. Foto: Jorieke Philippi
Stoere mannen in actie bij de Winter Games. Foto: Annekée Cuppers
Duo 2FM. Foto: Annekée Cuppers
De huiskamer van de Kerstman heeft ook een lekker warm bed. Foto: Annekée Cuppers
Een warme hap ging er wel in. Foto: Annekée Cuppers
Afzien op de stormbaan. Foto: Annekée Cuppers