Dames 1 HV Erix - Pacelli 2

Afgelopen zondag mochten de dames van Erix voor hun laatste wedstrijd van dit kalenderjaar afreizen naar het pittoreske Gelderse dorpje Zieuwent. Het doel deze week was wederom; de punten mee naar Lichtenvoorde nemen.

Het begin van de wedstrijd leek dit zeker nog een haalbare kaart. Tot 4-4 ging het nog gelijk op. Maar door balverlies aan Erix-kant bouwde Pacelli al snel een voorsprong uit door enkele breaks en schoten van de opbouw. Erix kon deze achterstand de eerste helft niet meer inlopen, waardoor de rust in werd gegaan met 16-11 in het voordeel van Pacelli 2.

Het begin van de tweede helft leek Erix de draad weer even op te pakken en kwam terug tot 16-13. Waarna ook Pacelli weer tot scoren kwam. Met afwisselend spel van Erix; van balverlies met tegenbreak-outs tot gevolg, als prachtige, mooie aanvallen waaruit Erix dan weer wist te scoren.

Uiteindelijk werden de break-outs tegen de dames van Erix fataal. Ze hadden geen grip meer op de wedstrijd. Hierdoor kon Pacelli de voorsprong verder uitbouwen. Eindstand 32-23 in het voordeel van Pacelli. Gelukkig hadden de dames nog wel een etentje op het programma staan, om de nare smaak weg te spoelen (en te eten).

De eerstvolgende wedstrijd van de dames staat gepland op zaterdag 6 januari a.s. in Arnhem tegen DFS2.