Ontwikkelingsrichting Dijkstraat vastgesteld

Vervolg pagina 5

De VVD-fractie stoorde zich bij monde van fractievoorzitter Bart Porskamp met name aan het gegeven dat het college met een visie op de proppen komt, waartegen in februari een duidelijk 'nee' is gezegd. "Het destijds daarbij door drie partijen ingediende amendement heeft het college naast zich neergelegd zonder er iets zinnigs mee te doen. Er is in feite dus niets veranderd. Redenen voldoende om ook nu tegen de voorliggende visie te stemmen."

Evenwichtig plan
Volmondige instemming kwam er wel van de zijde van OOG. Woordvoerder Ronald Willering had het over een evenwichtig plan. "Er moeten eindelijk eens spijkers met koppen worden geslagen. Er is al veel te lang over deze zaak gediscussieerd, hetgeen ook nog eens veel geld heeft gekost en daarenboven weinig tot geen nieuwe informatie heeft opgeleverd. Het wordt tijd dat alle belanghebbenden komen te weten wat er nu gaat gebeuren."
Ook PvdA-fractievoorzitter Richard Klein Tank en D66-collega Jerry van der Meulen zijn van mening dat er negen dure maanden zijn verstreken waarin er niets is gebeurd. Is laatstgenoemde blij dat er een visie ligt voor twintig of meer te bouwen grondgebonden woningen, eerstgenoemde beschouwt het nog wel als een groot nadeel dat het nog wel tot 2020 duurt alvorens er ook daadwerkelijk gebouwd kan worden.
Voor een definitieve doorbraak zorgde de CDA-fractie, begin dit jaar nog één van de ondertekenaars van het ingediende en aangenomen amendement, tevens het besluit dat de gehele aangelegenheid deed opschorten. Ditmaal constateerde woordvoerder Walter Leemreize dat er een betere visie ligt. "Zo staat de provincie Gelderland open voor extra contingenten, hetgeen het maken van kwalitatief goede plannen mogelijk maakt. Er is nu wat te kiezen. Daarenboven heeft de verantwoordelijk wethouder een gesprek toegezegd met de Stichting De Lichtenvoorde, heeft hij aangegeven dat er wel degelijk ruimte is voor woonstudio's en is hij bereid om bij de voorbereiding van het definitieve plan in gesprek te gaan met de marktpartijen, waaronder bewoners en ondernemers. Al met al redenen voldoende om onze goedkeuring te geven aan deze ontwikkelingsrichting."


Dalende lijn WW zet door in Achterhoek

ACHTERHOEK - Het aantal WW-uitkeringen in de Achterhoek is bijna 24% lager dan een jaar geleden en 3,3% lager dan vorige maand. Daarmee daalde het aantal WW-uitkeringen in de Achterhoek sterker dan gemiddeld in Nederland. Eind november telde de Achterhoek 5.236 WW-uitkeringen. Dat zijn er 178 minder dan vorige maand, een daling van 3,3%. Vergeleken met een jaar geleden is het aantal uitkeringen met 23,7% afgenomen. Dat zijn 1.623 WW-uitkeringen minder. Daarmee zet de dalende trend van de WW ook in de Achterhoek onverminderd door. Door de afname van het aantal WW-uitkeringen daalt ook het WW-percentage, dat is het aantal WW-uitkeringen in verhouding tot de beroepsbevolking. Eind november is het WW-percentage in de Achterhoek 3,4%. Dat is gunstiger dan het landelijke aandeel van 3,8%.